Politika

"BEOGRAD ĆE POŠTOVATI VAŠINGTONSKI SPORAZUM" Vučić poručio da se nada da će dogovor doprinijeti stabilnosti u regionu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će Beograd poštovati dogovor iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji sa Prištinom i da se nada da će taj sporazum doprinijeti miru i stabilnosti u regionu.

"BEOGRAD ĆE POŠTOVATI VAŠINGTONSKI SPORAZUM" Vučić poručio da se nada da će dogovor doprinijeti stabilnosti u regionu
FOTO: TARA RADOVANOVIĆ/TANJUG

On je u telefonskom razgovoru sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost SAD Robertom O`Brajanom rekao da je tokom ranijeg sastanaka u Bijeloj kući shvatio da ovaj američki zvaničnik razumije poziciju Srbije i da je uvijek bio spreman da čuje zahtjeve i probleme srpske delegacije.

Vučić je zahvalio O`Brajanu za lično angažovanje u jačanju srpsko-američkih veza, uz ocjenu da je otvaranje regionalne kancelarije američke Međunarodne finansijske korporacije za razvoj u Beogradu snažna podrška društvenom i ekonomskom razvoju Srbije, ali i regiona, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD pozdravio je doprinos predsjednika Srbije u ispunjavanju cilja da region bude miran i stabilan, privlačan za američke i druge strane investicije, što bi doprinijelo njegovom društvenom i ekonomskom razvoju.

Dvojica sagovornika su konstatovala da su odnosi dvije zemlje u usponu, ali da ima još mnogo mogućnosti za njihovo unapređenje, posebno u oblasti ekonomije.

Prihvati notifikacije