Gradovi

"BIĆE BELAJA!" Najžešća bodljavina bikova nakon Kočićevog zbora, dolaze Mesi, Agresor, Grom i Cunami (VIDEO, FOTO)

Jovo Vođević Duman, kojem je na posljednjem Kočićevom zboru po ko zna koji put izmakla tutula "Jablan", ne odustaje od borbe bikova. Zajedno sa svojim zemljakom i prijateljem Stipom Bilandžijom, Duman u nedjelju, u svom selu Bjelajce kod Mrkonjić Grada, organizuje veliku koridu i poručuje: "Biće belaja!"

"BIĆE BELAJA!" Najžešća bodljavina bikova nakon Kočićevog zbora, dolaze Mesi, Agresor, Grom i Cunami (VIDEO, FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Duman tvrdi da je “sve spremno za spektakl”, na kojem će, osim bikova bodača, goste zabavljati i poplarni pjevači krajiških pjesama, i koji je prepremio zajedno sa svojim sinovima.

Vijest o koridi “Kod Dumana, Tumbe i Miše” već se uveliko pronosi društvenim mrežama, a ako je suditi po najavljenim bikovima, većina njih su “osvetnici”, koji dolaze da osvjetlaju obraz nakon neuspjeha na Kočićevom zboru i na koridama po Hercegovini.

FOTO:  SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tako će megdan, između ostalih, podijeliti i Agresor, bik braće Tubić, koji uprkos zastrašujućem imenu, nije osvojio trofej na Manjači, te Grmalj Rađe Škrbića i Dida Rade Božića, bikovi koji su takođe ostali kratkih rukava Kočićevom zboru.

Ali to nije sve. Rogove će u nedjelju u selu Bjelajce ukrstiti još nekoliko grdosija živopisnih imena, bikovi Grom, Afrika, Cunami i Šminker.

Kako saznjaemo dolazi i Mesi, ali ne onaj slavni fudbaler, nego trofejni bik odgajivača Stipe Bilandžije.

– Malo se osramotio u Hercegovini, pa je sad red da popravi utisak – kaže Stipo.

Ova poznati uzgajivač bikova iz obližnjeg sela Liskovica, sretan je zbog koride koju je u njihovom zavičaju priredio “brat Duman”.

– Samo nek se pobrine i za ono između borbi, da publici bude lijepo – poručuje Stipo.

Onog “između borbi”, što će reći hladnog piva i vrućeg pečenja, tvrde Duman i sinovi, ne smije da zafali. A što se tiče bikova, Duman smatra da će presuditi prednost domaćeg terena.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Sve su to dobi bikovi, ali sumnjam da iko može u ovoj areni nadvladati mog Miška – kaže Duman.

Stipe odgovara da je i njegov Mesi u Bjelajcu svoj na svome, kao, uostalom, i gazda mu.

– Ma ovo je meni domaći teren jedan kroz jedan. Ima 50 godina kako se ja borim na ovim livadama: prvo na konjskim trkama, pa onda s volovima. Ne može meni i mom Mesiju niko ništa – veli Stipo Biladžija, koji se nakon rata među prvima vratio u svoj zavičaj i tu ostao do danas.

Prihvati notifikacije