Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“BiH NIJE U MAP” Održana sjednica Predsjedništva Ujedinjene Srpske

Politika
Autor:

Foto: Instagram

Ujedinjena Srpska će na ovaj ili na onaj način u nekim lokalnim zajednicama sigurno imati svoje kandidate na predstojećim lokalnim izborima, kazao je nakon sjednice Predsjedništva US lider te stranke Nenad Stevandić.

On je istakao da će odluku o tome u kojim će lokalnim zajednicama eventualno imati svoje kandidate za načelnike ili gradonačelnike, biti odlučeno na sjednici Glavnog odbora US, koja treba da se održi 1. marta u Trebinju.

– Sada pripremamo liste, kandidate i gledamo gdje US može da ima kvalitetne kandidate koji mogu da pobjede. Nismo ništa prepustili slučaju, ali u ovom momentu nećemo da licitiramo ni sa imenima ni sa gradovima- istakao je Stevandić.

On je dodao da su pripreme za izborne aktivnosti u toku. Utvrđuje se kalendar ativnosti kada će iznositi slogane i programe.

– Sve drugo smo završili što se tiče organizacije štabova i medijskih timova, tako da je stranka u ovom momentu spremna za izborni proces – naglasio je Stevandić.

On je izrazio zadovoljstvo rastom i stabilnošću svoje stranke, ističući da u US dolaze novi odbornici i članova na svakom mjestu u Srpskoj.

Stevandić je naveo da, pored sporazuma, koji je US potpisala sa SNSD, njihova poslanička grupa sada ima potpisan sporazum i sa Srpskom naprednom strankom, a u toku su pregovori i sa nekim drugim partijama iz pojedinih evropskih zemalja.

Upitan da li je BiH u Akcionom planu za članstvo, Stevandić je to negirao, ističući da se poštuju odluke Narodne skupštine RS u vezi s ovim pitanjem, uključujući i pitanje vojne imovine.

Dodao je da su opozicione partije iz Srpske, odnosno SDS i PDP, zajedno sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, ušli u ranu prdizbornu kampanju i da tome treba pripisati izjave koje u poslednje vrijeme daju u javnosti.

– BiH nije u MAP-u, ali opozicija i Komšić su u nekoj vrsti predizborne kampanje ili su u jednoj vrsti političkog bjesa jer nije bilo onako kako su oni zamislili- naveo je Stevandić. On je dodao da Republika Srpska neće knjižiti vojnu imovinu na BiH, a kada bi to učinio visoki predstavnik to ne bi “bilo objavljeno u službenom glasniku niti bi bilo provodivo.

– Može to neko pokušati ali to neće biti provodljivo – poručio je Stevandić.

On se osvrnuo i na izglasavanje nepovjerenja načelnici opštine Drvar, te pozvao srpske stranke u tom gradu, a posebno one koje čine većinu u Narodnoj skupštini RS, da ne ruše Dušicu Runjić.

Stevandić navodi da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, uspjeli uspostaviti srpsku osovinu u regionu, i da rušenje načelnice Runjić slabi taj savez.

– Uputio bih molbu kolegama iz partnerskih stranaka u Vladi RS i NS RS da njihovi odbornici u Drvaru budu upozoreni od strane njihovih partija da ne ruše vlast i načelnicu koja je uspjela da napravi najbolje benefite za Drvar u zadnjih 30 godina. Na taj način se čuva ta neka vrsta političke osovine Dodik-Vučić i odnosi koji su uspostavljeni na toj liniji, a gdje US jako dobro participira i s jednima i sa drugima – rekao je Stevandić.

On je istakao da je izglasavanje nepovjerenja načelnici Drvara urađeno na nezakonit način jer se to ne može raditi u izbornoj godini.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO