Politika

"ONI NE ŽELE DA BUDU LOKALNI GOSPODARI" Borenović hvali svoje kandidate na izborima

Predsjednik PDP Branislav Borenović kaže da je zadovoljan izborom kandidata PDP za načelnike i gradonačelnike i da očekuje odličan rezultat.

"ONI NE ŽELE DA BUDU LOKALNI GOSPODARI" Borenović hvali svoje kandidate na izborima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Oni ne žele da budu lokalni gospodari, nego da svoj posao rade pošteno i stručno. Nenad Vuković, kandidat za načelnika opštine Pale, a trenutni gradonačelnik Istočnog Sarajeva, postavio je taj grad na evropsku mapu, gdje i zaslužuje da bude zbog svojih turističkih potencijala, prirodnih resursa, ljudi i istorijske uloge, dok su se Zdenko Sakan i Rato Rajak, načelnici Kotor Varoši i Rudog, u protekle četiri godine domaćinski odnosili prema javnim resursima svojih opština. Diana Čekić, Nebojša Rakić, Pero Karan, Rade Topić, kandidati za načelnike Kostajnice, Srpca, Kozarske Dubice i Oštre Luke, pošteni su, profesionalno dokazani i vrijedni ljudi. Tu su i dva najmlađa kandidata za gradonačelnike, Mitar Vidaković iz Zvornika koji posjeduje mladalački entuzijazam da vrijedno radi za razvoj svog grada i Draško Stanivuković, koji je mijenjao politiku, ne samo Republike Srpske, nego i regije. Draško je mladi čovjek koji je iz naroda i uz narod i to pokazuje na svakom koraku – ističe Borenović.

Tvrdi da PDP nezaustavljivo raste i da će se ta činjenica posebno pokazati 15. novembra.

– Međutim, nama je osnovni cilj da uporedo raste Republika Srpska i svi njeni gradovi i opštine – ekonomski, kulturno, moralno, demografski i na svaki drugi način. Cilj nam je da 15. novembar pokaže da naš narod ne pristaje na ucjene, pritisak, stvaranje lažnih podjela, na lažni patriotizam, ali i da se vrati nada da postoje politike i političari koji su iz naroda, koji nisu tu da budu gospodari, nego da rade povjereni im posao časno, odgovorno i stručno. Takvi jesu naši kandidati – dodaje Borenović.

Pročitajte još

Kaže da je ponosan što je u njegovom drugom mandatu na čelu stranke, PDP izrasla u partiju koja s ponosom i lakoćom nosi međugeneracijske razlike, jer postoji zajednički cilj – zemlja dobrog života, zadovoljnog naroda, pristojnih političara, oslobođena tajkunskih stega, pritisaka, prijetnji i ucjena ljudi.

– Od momenta stupanja na čelo stranke, vodio sam se maksimom – pravi lideri ne stvaraju podanike, nego stvaraju nove lidere. Već vidim da sam uspio u toj namjeri – izgradili smo i izgrađujemo nove lidere, ali nove u suštinskom značenju te riječi: ne žele da politika služi njima, nego oni da služe svrsi svog političkog djelovanja, ne žele da otimaju, kradu i bogate se, nego da grade, neće da dijele ljude, nego da sabiraju. To je moj PDP, na koji sam izuzetno ponosan i to je politika budućnosti – zaključio je Borenović.