Regioni

Bijeljina dominira na spisku onih koji su prekršili kućnu izolaciju, a SAHRANA JE RAZLOG

Na spisku onih koji su juče prekršili mjere kućne izolacije, izrečene zbog korona virusa, čak je 10 Bjeljinaca, od ukupno 21 osobe.

Bijeljina dominira na spisku onih koji su prekršili kućnu izolaciju, a SAHRANA JE RAZLOG
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Među 10 “neposlušnih osoba” iz Bijeljine nalazi se i četvoročlana porodica Kulić.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo, oni su prijavili da se nalaze na adresi u Gornjem Magnojeviču, ali su u međuvremenu otputovali u Njemačku.

Prethodno su dostavili obavještenje HES Doma zdravlja da napuštaju RS i da se vraćaju u Njemačku iz koje su došli na sahranu. S druge strane, Komunalna policija nije imala to saznanje pa je prilikom kontrole ustanovila da se porodica ne nalazi na prijavljenoj adresi.

Pročitajte još

Prema posljednjim podacima, Komunalna policija Grada Bijeljina prilikom kontrolisanja osoba u izolaciji, utvrdila je da je do sada odluku o izolaciji prekršilo ukupno 18 osoba.

Načelnik ove službe, Ratomir Draganić, potvrdio je da je u proteklih četiri dana kontrolisano 320 osoba i da je ustanovljeno da njih 18 nije bilo na adresi koju je Komunalnoj policiji dostavio Dom zdravlja ili Republički sanitrani inspektor.

Da li je to slučajna ili namjerna greška, mi se time baviti nećemo. Dostavili smo izvještaj policiji. Oni će sada ustanoviti imaju li te osobe rješenja o izolaciji. Onima za koje se utvrdi da su izolaciju prekršili, biće izdate kazne u iznosu od 500 do 1.500 KM – rekao je Draganić. On je dodao da su samo tokom jučerašnjeg dana kontrolisane 102 osobe i da su svi bili na prijavljenoj adresi.

-Onima koji nastave da krše rješenja o izolaciji izdavaćemo nova rješenja, pa neće biti u porodičnom domaćinstvu nego će biti odvedeni u karantin koji je odredio Gradski štab za vanredne situacije – rekao je Draganić.