Hronika

BIJESNI ČOPOR UPLAŠIO MJEŠTANE Psi napali staricu dok je u rukama držala JEDNOGODIŠNJE DIJETE

Čopor pasa lutalica napao je u nedjelju Jasminu Stošić i njeno troje unučadi ispred kapije porodične kuće u leskovačkom naselju Kumalak.

BIJESNI ČOPOR UPLAŠIO MJEŠTANE Psi napali staricu dok je u rukama držala JEDNOGODIŠNJE DIJETE
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Žena je završila sa devet uboda i više ogrebotina dok se branila od nasrtaja sa jednogodišnjim djetetom u rukama. Povrede su sanirane u urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac. Djeca su, na sreću, nepovrijeđena u ovom napadu bijesnih životinja.

Njena sestra Svetlana Lončar rekla za juGmediu da su psi napali ženu sa troje djece starosti 1, 4 i 11 godina u 7 časova u nedjelju.

Izašla je iz dvorišta svoje kćerke držeći u rukama jednogogodišnje unuče, a dvoje je išlo iza nje. Ove starije je uspjela da odbrani tako što ih je ugurala u dvorište i zatvorila kapiju, a sa čoporom se borila s jednogodišnjim djetetom u rukama. Sva je izujedana, istraumirana, kao i djeca – priča Svetlana koja živi u istom naselju.

Isti čopor pasa napao je istog dana još jednu ženu u istom naselju, ali ona je uspjela da se odbrani i ostane nepovrijeđena.

– Ovo nije prvi slučaj napada pasa na stanovnike Kumalaka. Ne znam odakle dolaze, ali mi smo postali taoci u svojim dvorištima iz straha od napada – jada se Lončareva.

(Telegraf.rs)