Politika

BILEĆKI DNS NAPUŠTA SNSD Ostali hercegovački odbori imaju rok DO SRIJEDE da odluče

Hercegovački odbori DNS imaju rok da do srijede donesu odluklu o tome da li će ostati u koaliciji sa SNSD, do kada im je Predsjedništvo DNS dalo rok.

BILEĆKI DNS NAPUŠTA SNSD Ostali hercegovački odbori imaju rok DO SRIJEDE da odluče
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Oni koji su već odlučili jesu članovi bilećkog DNS čija je odluka da će povući svoju podršku SNSD kandidatu za načelnika ove opštine Nenadu Vukoju.

– Ovakva odluka DNS je očekivana. Zbog ponosa, dostojanstva i autonomnosti naše stranke, koja nije mala, i koja treba da se uvažava kao koalicioni partner. Ponizili su nas smjenom našeg predsjednika i naša reakcija je bila prirodna. Ja ostajem apsolutno uz gospodina Nešića – rekao je predsjednik Regionalnog odbora u Hercegovini Slavko Dangubić.

On tvrdi da nije razgovarao sa ostalim opštinskim odborima stranke, dodajući da je bitno da svaka opština samostalno donese odluku. Kaže da će o saradnji sa drugim političkim subijektima odlučivati nakon izbora.

– Možemo sa svakim, osim sa onima koji su otpadnici od DNS. Jedino sa njima nećemo razgovarati – rekao je Dangubić.

Pročitajte još

S obzirom na to da je lider SNSD, Milorad Dodik najavio smjene, a Dangubić je onih koji bi mogli biti na tapetu, jer je jedan od direktor u Elektro-Hercegovni, kaže da očekuje smjenu.

– Neću podnijeti ostavku, jer sam radio časno i pošteno za ovu firmu, a političke smjene se ne bojim – rekao je Dangubić.