Hronika

BIVŠU DJEVOJKU IZBO 39 PUTA Dušanu zbog svirepog ubistva prijeti 15 GODINA ROBIJE

Pred krivičnim vijećem Višeg suda u Šapcu nastavljeno je suđenje Dušanu P. (35) iz Koceljeve, koga Više javno tužilaštvo tereti za ubistvo bivše devojke Violete J. (19).

BIVŠU DJEVOJKU IZBO 39 PUTA Dušanu zbog svirepog ubistva prijeti 15 GODINA ROBIJE
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/FACEBOOK

On je optužen za teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika, za koje je zaprijećena doživotna robija, ali s obzirom da se zločin dogodio prije izmjena zakonika, mogao bi da bude osuđen na maksimalno 40 godina zatvora.

Dušan P. je uhapšen poslije tragičnog događaja 13. oktobra prošle godine i od tada je u zatvoru, a u Višem sudu je do sada je održano nekoliko ročišta.

Danas su se na sudu pojavili patolog i neuropsihijatar, koji su, ostali pri iskazima koje su dali u istrazi, prenosi Blic.

– Temelj optužnice je stanovište psihijatra da je Violeta pretrpjela višestruko veće duhovne patnje od uobičajenih koje žrtva trpi prilikom lišenja života, koje je iznio u istrazi i ponovio danas u sudnici. Patolog je ostao pri ocjeni da se radi o bolovima vrlo jakog intenziteta najmanje 10 minuta – navodi naš izvor.

Psihijatrijsko vještačenje je okrenulo istragu u pravcu kvalifikovanja zločina kao teškog ubistva iz člana 114. umjesto ubistva po članu 113. za koje je zaprijećena znatno kraća zatvorska kazna, od 2 do 15 godina. Zbog toga je odbrana i danas zahtijevala da se obavi novo psihijatrijsko vještačenje, što je sudsko vijeće odbilo, pa je za 29. oktobar zakazno novo ročište na kojem će tužilac i odbrana iznijeti završne riječi i sud nakon toga donijeti presudu.

Bili u vezi godinu i po dana

Violeta J. je zvjerski ubijena u svojoj kući u Batalagama. Sa Dušanom je bila u vezi oko godinu i po dana i nekoliko dana prije zločina su raskinuli. On je tog dana svratio u kuću, a otac Dragiša i maćeha Ljiljana koji su znali za njihovu vezu su ga pustili da uđe i sačeka Violetu. Kada je ona došla otišli su u drugu sobu gdje ju je napao nožem.

– Na njenom tijelu je bilo 39 uboda nožem, od kojih je 29 napadnih udaraca najviše u lijevom vratnom dijelu i glavi, a nekoliko na lijevoj strani leđa. Takođe imala je i sjekotine na rukama koje je zadobila kada se branila od napadača – otkriva izvor.

Kada su otac i maćeha čuli jauke i zapomaganje otrčali su u sobu i zatekli Violetu oblivenu krvlju. Pokušali su da je spasu i svojim automobilom su krenuli da je prevezu do Doma zdravlja u Koceljevi. Sa njima se povezao i Dušan, koji je je sjeo na zadnje sedište.

Izašao iz auta i otišao kući

Kada su stigli ispred Doma zdravlja, dok su roditelji iznosili Violetu iz automobila, Dušan je mirno, kao da se ništa nije dogodilo, izašao i otišao u pravcu svoje kuće.

Ljekari nisu uspjeli da spasu život djevojke, a Dušan je nešto kasnije uhapšen kod svoje kuće, nakon što je, kako su prenijeli mediji, njegov otac pozvao stanicu milicije.

Violeta je sahranjena dva dana kasnije na seoskom groblju, a nekoliko dana poslije tragedije kakva se ne pamti u selu, zaslugom fudbalera ovdašnjeg FK “Borac” u selu je osvanuo mural sa njenim likom i porukom “Živiš vječno”.