Hronika

BIZNISMENA UBIO TAST? Na tijelu imao brojne ubodne rane, nanijete OŠTRIM PREDMETOM

Poznati privrednik iz Novog Pazara Nedžib Kačar (60) pronađen je mrtav u porodičnoj kući u tom gradu, a sumnja se da ga je ubio tast.

BIZNISMENA UBIO TAST? Na tijelu imao brojne ubodne rane, nanijete OŠTRIM PREDMETOM
Foto: Facebook/Privatna arhiva

Prema nezvaničnim informacijama, policija je oko tri sata ujutru obaviještena o tome da je neidentifikovana osoba povrijeđena u Radničkoj ulici, u naselju Rasadnik, i da su komšije čule Kačara kako zapomaže i poziva u pomoć.

Pročitajte još

Na tijelu Kačara bilo je vidljivo nekoliko ubodnih rana, najvjerovatnije nanijetih oštrim predmetom. Ljekari su pokušali da ga spasu, ali je podlijegao povredama. Naložena je obdukcija, poslije koje će biti poznato više detalja o njegovoj smrti – kaže izvor Blica iz istrage.

Iako je, navodno, biznismen pozivao u pomoć i u jednom trenutku izašao iz kuće pokušavajući da se spasi, policija i Više tužilaštvo njegovu smrt još uvijek nisu kvalifikovali kao ubistvo, niti je u ponedjeljak bilo moguće dobiti bilo kakvu informaciju o ovom slučaju.

Na licu mjesta i ispred biznismenove porodične kuće vidljivi su brojni tragovi krvi.

Sumnja se da je u toku večere izbila svađa između Kačara i njegovog tasta, koji je potom zgrabio nož i izbo zeta nasmrt.

– Na političara su, osim tasta, bili kivni i ostali članovi porodice zato što je maltretirao svoju ženu. Netrpeljivost između njih traje godinama, a sve je počelo nakon što je Kačar pucao iz pištolja na svoju ženu, zbog čega je ležao nekoliko godina u zatvoru – kaže izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je obavila informativne razgovore sa nekoliko osoba, ali nije poznato u kom svojstvu su od njih uzete izjave.

Kačar je u Novom Pazaru i gradovima Sandžaka postao poznat krajem dvadesetog vijeka, po povratku iz Francuske, kada je kao vlasnik osiguravajućeg društva i kompanije za uvoz i izvoz stekao bogatstvo trgujući sa Turskom. U tom periodu osnovao je i novine Mond Pres.

Bio je osnivač i predsjednik upravnog odbora Pešter banke, prve regionalne banke u ovom dijelu zemlje, koja je nakon nekoliko godina rada otišla u stečaj.

Oprobao se i u politici, bio je osnivač Jugoslovenske progresivne inicijative, a potom još nekoliko partija i udruženja.

Posljednjih godina se povukao iz javnosti, govorilo se da ima ogromne finansijske probleme, a nekoliko puta je privođen i saslušavan zbog nasilja u porodici.

Prije šest godina uhapšen je zbog verbalnog napada na tadašnju suprugu, sa kojom je bio u brakorazvodnom postupku, a jednom prilikom je i pucao na njenu porodičnu kuću.

Scroll Up