Hronika

Biznismenu UKRALI TORBICU dok je pio kafu u centru Banjaluke: Pašagiću tri godine robije, drugi optuženi oslobođen

Denis Pašagić iz Velike Kladuše osuđen je na tri godine zatvora zbog krađe torbice od privrednika Salke Veljačića iz bašte hotela "Bosna" u centru Banjaluke.

Biznismenu UKRALI TORBICU dok je pio kafu u centru Banjaluke: Pašagiću tri godine robije, drugi optuženi oslobođen
FOTO: SRPSKA INFO

Prema optužnica banjalučkog tužilaštva zbog krađe je bio optužen i Hase Delić, ali je on danas oslobođen krivice u Okružnom sudu u Banjaluci.

U optužnici je bilo navedeno da se krađa desila 2018. godine, a da se u torbici nalazilo 110.000 maraka.

Međutim, predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić rekao je da to nije dokazano.

Jukić je istakao da nije sporno da je torbica ukradena, a da je to i priznao Pašagić.

Pročitajte još

– Veljačić je rekao da je u torbici bilo 110.000 maraka, ali za to nije imao nijedan dokaz. Zbog toga je sud izmijenio optužnicu u dijelu koji se odnosi na ukradenu cifru i valute – istakao je Jukić.

Međutim. i pored toga sudija smatra da je krađa izvršena izrazito drzak način i da mu je zbog toga izrečena kazna od tri godine zatvora.

Nakon izricanja presude sud je Pašagića i Delića oslobodio i obaveze plaćanja sudskih troškova.

Kada se radi o Hasi Deliću on je oslobođen krivice jer tužilac nijednim dokazom nije dokazao da je on bio u Banjaluci i da je počinio krivično djelo.

U optužnici je bilo navedeno da su oni 4. juna 2018. godine od Veljačića ukrali torbicu u kojoj je bilo oko 110.000 KM, a da su ga prethodno pratili iz Velike Kladuše do Banjaluke.

Navedeno je da je torbu s novcem sa stola, za kojim je sjedio Veljačić u bašti hotela “Bosna” ukrao Pašagić te pobjegao do automobila u kojem ga je čekao Delić. Nakon toga su pobjegli u Veliku Kladušu.

Salko Veljačić je vlasnik firme “Elvis d.o.o.” iz Velike Kladuše i u Banjaluku je kritičnog dana dovezao automobil na popravku. Automobil je ostavio u jednom servisu i otišao u hotel “Bosna” i sjeo u kafić, gdje je pio kafu kada je opljačkan. Torbicu s novcem držao je na stolu.

Veljačić je ranije u banjalučkom Okružnom sudu ispričao kako je pokraden te je istakao da je nakon toga dobio preteće poruke.

Veljačić je tvrdio da mu je optuženi Pašagić slao prijeteće poruke da odustane od istrage ove krađe.

Veljačić je tokom svedočenja do detalja ispričao i kako je opljačkan te je rekao da je kobnog dana nosio oko 110.000 KM da kupi stan u Banjaluci.

– Dovezao sam automobil na servis, a zatim otišao do advokata Milana Romanića, koji je za mene tražio stan da kupim. On mi je rekao da ponesem gotovinu jer kad imaš keš može se jeftinije kupiti stan. Novac sam mu pokazao, a prije sam išao i do menjačnice „Dragičević“ da vidim da zamjenim marke u evre i vlasniku mijenjačnice pokazao sam novac – rekao je Veljačić.

On je rekao i da nije došlo do kupovine stana jer prodavac nije bio u Banjaluci, pa je on otišao do hotela “Bosna” da sačeka da se prodavac stana javi.

– Sjedio sam u bašti hotela, a torbu stavio pored sebe. U jednom momentu iza leđa mi je došao maskiran čovjek, zgrabio torbu i pobjegao prema crkvi. Imao je maramu, kačket i naočare – rekao je Veljačić.

Prihvati notifikacije