Hronika

"BOBAN ĆE ODGOVARATI ZA SVOJE, ALI NIJE TAČNO DA JE BIO VOĐA GRUPE" Supruga uhapšenog negira navode iz policije

Boban Kantar nije organizator nikakve kriminalne grupe i odgovorno tvrdim da nema veze sa onima koji su uhapšeni u nastavku akcije „Alfa 2“ izuzev sa Miroslavom Kalabićem koji mu je pašanac, izjavila je za Srpskainfo Tina Kantar, supruga uhapšenog.

"BOBAN ĆE ODGOVARATI ZA SVOJE, ALI NIJE TAČNO DA JE BIO VOĐA GRUPE" Supruga uhapšenog negira navode iz policije
FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA

Tina Kantar se obratila redakciji Srpskainfo i istakla da će njen suprug odgovarati zbog onoga za šta je uhapšen prije gotovo dva mjeseca kada je policija zaplijenila oko pola kilograma heroina i dva kilograma spida.

– Bila sam kod Bobana u posjeti i želim prenijeti ono što je on rekao, a to je da nije organizator nikakve kriminalne grupe, te da mu se sve pakuje kako bi dobio veću kaznu. Odgovaraće zbog onoga za šta je uhapšen, ali nije u redu ovo što sada rade. Njegova jedina veza sa onima koji su uhapšeni juče je porodična i to sa Miroslavom Kalabićem i nikakva druga – istakla je Tina Kantar.

Dodala je kako je šokirana navodima u medijima nakon hapšenja osumnjičenih u akciji „Alfa 2“.

– Smatram da institucije u Srpskoj ne rade svoj posao onako kako bi trebale raditi i u narednim danima obratiću se Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i zajedno sa advokatom Markom Mikešom trudiću se na sve moguće načine da dokažemo da Boban Kantar nije kriv za ono za šta ga sada terete, a to je da je bio organizator kriminalne grupe – navela je supruga uhapšenog.

Advokat Marko Mikeš podsjetio je da je Bobanu Kantaru pritvor odredio i produžio Osnovni sud u Banjaluci, te da se nije teretio da je bio vođa neke grupe.

Tanja Kalabić, supruga Miroslava Kalabić koji je uhapšen u akciji „Alfa 2“ izjavila je da su policajci bili korektni tokom pretresa stana, te da ništa nisu pronašli, nikakvu drogu ili slično.

– Na pitanje za što je Miroslav uhapšen, kratko su odgovorili zbog bliskog kontakta i ništa više – dodala je Tanja, dodavši kako joj nije jasno zbog čega je njen suprug uhapšen.