Politika

Borenović čestitao Dan srpskog jedinstva „Davne 1918. osvajala se sloboda, sa našom trobojkom u rukama“

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, poručio je da je Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, veoma značajan za istoriju srpskog naroda.

Borenović čestitao Dan srpskog jedinstva „Davne 1918. osvajala se sloboda, sa našom trobojkom u rukama“
FOTO: PDP

Davne 1918. godine, 15. septembra se osvajala sloboda i nakon stradanja o kojima je svijet pričao, na ovaj dan naši preci su hrabro, jedinstveno i nepokolebljivo, sa našom trobojkom u rukama, krenuli u borbu za slobodu, svoj narod i svoju otadžbinu. Predsjednik Republike Srbije, gospodin Vučić, samom inicijativom za uspostavljanjem ovog praznika pokazao je kako se gradi jedinstvo oko ključnih tema od nacionalnog interesa – rekao je Borenović, koji je u Bijeljini prisustvovao svečanosti obilježavanja Dana srpskog jedinstva.

Pročitajte još

Lider PDP vjeruje da vrijeme određenih podjela u Srpskoj prolazi i da će buduća, nova vlast Republike Srpske, znati kako da se odgovorno i ozbiljno odnosi prema svim budućim izazovima, te da će borba za slobodu, dostojanstvo i pravdu u punom obliku biti ostvarena.

– Svim Srbima, u Republici Srpskoj, Srbiji i širom svijeta upućujem iskrenu čestitku povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – poručio je Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije