Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Borenović o napadu u Kninu: Među povrijeđenima je i dijete, što je NAJUŽASNIJI OBLIK REPRESIJE

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Napad na Srbe u Кninu nije slučajan, nego je posljedica nacionalističke retorike i prećutnog prihvatanja rasta radikalizma u Hrvatskoj. Očekujemo od ključnih nosilaca javnih funkcija u Hrvatskoj ne samo oštru osudu, nego da i svojim primjerom počnu da pokazuju da je različitost u Hrvatskoj prihvatljiva i poželjna, da država Hrvatska učini sve da se ovakvi slučajevi najstrožije sankcionišu, a srpska nacionalna manjina bude u potpunosti zaštićena, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On je istakao da je porazno, i za državu Balkana gdje uvijek postoje nacionalne tenzije, što ponovo klizi u mračnu prošlost.

– Među povrijeđenima je i devetogodišnje dijete, što je najužasniji oblik represije. Vrijeme je da Hrvatska konačno prihvati sve postulate na kojima počiva Evropska unija i tim pokaže da je prihvatla ne samo članstvo u evropskoj zajednici naroda, nego i civilizacijske vrijednosti koje odražavaju zagarantovana prava i slobode građana, toleranciju, zajedništvo i mirnu budućnost – rekao je Borenović.

Inicijativa

Podsjeća da je PDP Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio inicijativu za formiranjem zajedničke komisije, zajedno sa predstavnicima Srba iz Hrvatske, koja bi institucionalno radila na poboljšanju položaja našeg naroda u toj susjednoj državi i da ovaj slučaj najbolje pokazuje opravdanost te inicijative.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO