Politika

Borenović odgovorio Dodiku “Javila se ova poštenjačina da priča o politici ličnog interesa”

Javi se ova poštenjačina da priča o politici ličnog interesa, čovjek koji je planetarni sinonim za lični interes, korupciju, nepotizam, bahaćenje i pelješenje narodnog novca.

Branislav Borenović
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovo je poručio lider PDP, Branislav Borenović, reagujući na današnju tvrdnju predsjednika SNSD Milorada Dodika da bi njegova stranka, da se izbori održavaju svake godine, svaki put pobijedila PDP.

– Od čijeg kuma iz budžeta kupujete zgradu za 70 miliona KM, tvog ili mog? Od čije savjetnice ste narodnim novcem  kupovali respiratore po namještenoj cijeni od 35 miliona KM, od tvoje ili moje? Od koga kupujete softvere za stotine miliona KM, od tvojih ili mojih? Ko je uništio tri banke, rafinerije, Farmlend, ko je spiskao milijarde, tvoji ili moji? Ko je srušio sa stranim mentorima zbog svoje fotelje legalno izabranog predsjednika Republike Srpske, ti ili ja? Ko je zaposlio Grejema Deja, Ešdaunovog saradnika i političkog egzekutora srpskih funkcionera, za svog savjetnika u kabinet predsjednika Vlade Republike Srpske, ti ili ja – pitao je Borenović Dodika na društvenoj mreži Iks.

Pročitajte još

Borenović je, takođe, pozvao Dodika da podrži uvođenje novih tehnologija u izbornom procesu.

– I ne, ne pobjeđujete, vi i izbore potkradate, pustošite kao što ste opustošili cijelo društvo. Ako imaš hrabrosti da izađeš na poštene izbore podrži skenere, otisak prsta i druge tehničke izmjene, pa ćemo vidjeti gdje si – poručio je Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu