Politika

Borenović pohvalio Stanivukovićev rad "Građani nisu bili svjesni koliko je grad oštećen" (FOTO)

Predsjednik PDP Branislav Borenović pohvalio je rad gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, u pogledu suzbijanja korupcije i otkrivanja nezakonitih radnji.

Borenović pohvalio Stanivukovićev rad "Građani nisu bili svjesni koliko je grad oštećen" (FOTO)
FOTO: PDP

Rad gradonačelnika Draška Stanivukovića, otkrivanje i javno prezentovanje nezakonitih radnji, kriminala i korupcije putem kojih je prethodnih dvadeset godina poharana Banjaluka je od krucijalnog značaja i PDP u potpunosti podržava i stoji iza ovakvog djelovanja gradonačelnika. Tek sada vidimo da građani nisu mogli biti ni svjesni kolike su razmjere korupcije i koliko je Banjaluka oštećena tokom dvodecenijske SNSD-ove apsolutne vladavine, rekao je Branislav Borenović.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

On dodaje da je u Banjaluci učinjen tek prvi korak ka razotkrivanju i eventualnom procesuiranju odgovornih za kriminal koji se broji milijardama maraka.

– Teško je i zamisliti šta će se sve otkriti nakon pada SNSD-ove vlasti na nivou Republike Srpske 2022. godine. Spremni smo, što stoji i u našem programu kojim se i gradonačelnik Stanivuković vodi, da otkrijemo sve i jednu marku koja je oteta od građana Srpske – rekao je Borenović.

On je istakao da je Banjaluka tek prvi korak i ono što gradonačelnik radi je za svaku pohvalu.

– Mora doći vrijeme kada svaki nelegalni objekat sagrađen od strane privilegovanih tajkuna, svaki fiktivni ugovor, svako nelegalno pljačkanje budžeta i naroda Srpske dođe na naplatu. Borba protiv kriminala i korupcije mora biti beskompromisna, jer je to jedini način za opstanak i obnovu Republike Srpske – zaključuje Borenović.

Pročitajte još

Podsjećamo da je gradonačelnik danas predstavio drugi izvještaj svog “Tima za reviziju”, odnosno Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banjaluka, kako se on zvanično zove, kojim je utvrđeno da su u preduzeću “Akvana” isplaćivali honorare muzičarima, koji to nisu.

– Ugostiteljski objekat “Akvana” koji je u tom trenutku dužan preko 10 miliona, angažuje autorskim ugovorom ljude koji nisu pjevači da pjevaju. Jednoj osobi daju 17.000 maraka za pjevanje koje se nikad nije desilo. Ono što je ključno je da u ugovoru stoji honorar u iznosu od 13.000 KM, a isplaćeno joj je 17.000 KM, a najvažnije od svega je to da je ta osoba Dragana Ristić – rekao je Stanivuković.

Prihvati notifikacije