Zabava

Borila se kao lavica: Sestra Merime Njegomir otkrila pjevačicinu neostvarenu želju

Legendarna pjevačica Merima Njegomir preminula je prije dva mjeseca, a njena sestra Nina Pavić otkrila je kakve je planove imala da je bolest nije spriječila.

Borila se kao lavica: Sestra Merime Njegomir otkrila pjevačicinu neostvarenu želju
FOTO: RAJKO RISTIĆ, PRINTSCREEN / PREMIJERA / RAS SRBIJA

Nina se prisjetila i toga kako su prije četiri godine otišli Dobrica Vasić, muzičar, zatim prije tri mjeseca Snežana Knežević, ćerka poznatog kompozitora i aranžera, ali i njena Meri… Njih troje su, naime, imali istu želju, prema njenim riječima, koju su djelimično i sproveli u djelo.

– Njih troje entuzijasta, Merima moja kao muzički urednik i njih dvoje kao saradnici, pokušali su da vrate u Radio Beograd pjevačku grupu i omladinski orkestar. Merima je imala veliku želju da sve to ozbiljno zaživi i bez obzira na sve prepreke i raznorazna „podmetanja nogu”, uspjevala je donekle. Ni Perica ni Snežana nisu baš bili omiljeni od mnogih, jer su imali Meriminu svesrdnu pomoć i podršku i bili deo njenog tima – ispričala je Nina, ali nije se tu i zaustavila..

Pročitajte još

– Sneža je radila sa pjevačima, Perica sa orkestrom, a Merima sve to zajedno. Iz tog perioda su ostali mladi pjevači, muzičari, ali ono što su njih troje željeli da se ostvari danas postoji samo u tragovima, na žalost. Nije ih interesovao novac, ni popularnost, nego da Radio Beograd nastavi tradiciju, da ima pjevačku grupu i omladinski orkestar koji će da čuva i njeguje kvalitetnu muziku i lijepu riječ.

– Nadam se da su na nekom ljepšem mjestu i zajedno. Neka im je vječna slava i hvala. Anđeli sa anđelima – poručila je ona.

Prihvati notifikacije