Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BRANIĆE SE SA SLOBODE Novac od 58 aranžmana stavio u svoj džep

Hronika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Bivši direktor turističke agencije „Ars tours“ Siniša Antić (44) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je ovo preduzeće oštetio za oko 63.000 maraka, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, Antić je za dvije godine u čak 58 slučajeva uzimao novac za turističke angažmane, te ga zadržavao za sebe.

Turistička agencije „Ars tours“ je u stopostotnom vlasništvu Javnog preduzeća „Aerodromi Republike Srpske“.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je on uhapšen u sklopu akcije „Aerodrom“ zbog sumnje da je počinio krivično djelo “zlupotreba službenog položaja”.

– Na osnovu višemjesečne istrage, koja je vođena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, utvrđeno je da je osumnjičeni tokom 2017. i 2018. godine prilikom prodaje turističkih angažmana dobijeni novac prisvojio za sebe – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona je pojasnila, navodeći inicijale uhapšenog, da je Antić bio dužan da taj novac položi na račun preduzeća.

– Na taj način pričinio je štetu od oko 63.000 maraka – istakla je Markanovićeva.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je Antić u vrijeme dok je bio direktor pomenute akcije uzimao novac za realizaciju putovanja i zatim ga zadržavao za sebe.

– Klijenti su u odvojenim slučajevima uplatili 58 turističkih angažmana. Oni koji su platili su otišli na svoja putovanja preko drugih agencija s kojim je „Ars tours“ imao ugovore. Tim drugim agencijama su putovanja plaćena s računa „Ars toursa“. Međutim, taj novac što je uzimao od klijenata, Antić nije uplaćivao na račun „Ars tours“, nego je stavio u svoj džep – pojasnio je izvor iz istrage.

On je dodao da je zbog tih potraživanja ovaj slučaj prijavljen policiji, koja je zatim odmotala klupko Antićevih prevara.

– Ubrzo nakon što je ostao bez posla u „Ars tours“, on je osnovao novu turističku kompaniju koju je nazvao „As travel“ – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Ispitivanje

Nakon ispitivanja Siniše Antića postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka odlučio je da se osumnjičeni pusti, da se u nastavku predmeta brani sa slobode.

Protiv njega će u redovnoj proceduri biti podnesen izvještaj zbog krivičnog djela “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO