Politika

BURA ZBOG RATNE ZASTAVE Mihajilica traži smjenu Tegeltije i poručuje da je ovo velika sramota za Srpsku

Član Predsjedništva Partije demokratskog progresa Milanko Mihajilica reagovao je na fotografiju na kojoj se nalaze predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i lider SDA Bakir Izetbegović u kabinetu gdje se nalazi ratna zastava BiH. Mihajilica je poručio da je “za Republiku Srpsku velika sramota i poniženje”.

BURA ZBOG RATNE ZASTAVE Mihajilica traži smjenu Tegeltije i poručuje da je ovo velika sramota za Srpsku
FOTO: SDA

On je, između ostalog, poručio da “nema sumnje da će Tegeltija sutra obući i uniformu Armije Bosne i Hercegovine ako Izetbegović to od njega zatraži”.

Mihajilica je pozvao sve nadležne institucije u Republici Srpskoj i Borčaku organizaciju RS da odmah traže Tegeltijinu smjenu.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je primio mandatara za sastava novog saziva Savjeta ministara Zorana Tegeltiju, saopšteno je danas iz SDA.

Sastanak je održan u okviru konsultacija sa prestavnicima političkih stranaka koje će učestvovati u novom sastavu Savjeta ministara, saopšteno je.

Razgovarano je o strateškim opredjeljenjima Savjeta ministara u ovom mandatnom periodu.

Izetbegović je predstavio Tegeltiji poziciju SDA u kontekstu sastava i rada novog Savjeta ministara. Predsjedništvo SDA će na sjednici koja je planirana za ponedjeljak 16.decembra utvrditi kandidate SDA za ministra i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH iz bošnjačke kvote.