Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ČEKA SE KONAČNA LISTA Zoran Tegeltija šalje u ponedjeljak na provjeru još sedam imena

Politika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH najavio je da bi u ponedjeljak trebao dobiti imena kandidata za ministre za novi saziv Savjeta ministara iz SDA,SBB i DF.

Već je poznato da je kandidatkinja za ministarku inostranih poslova Bisera Turković (SDA), kandidat za ministra bezbjednosti je Fahrudin Radončić (SBB), a Sifet Podžić (DF) je kandidat za ministra odbrane BiH.

SDA bi trebala utvrditi još imena četiri kandidata za zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH.

Tegeltija je rekao da će imena odmah dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) i Agenciji za istrage i zaštitu na provjere (SIPA) BiH.

Takođe, Tegeltija je rekao da očekuje da ubrzo budu oknčane provjere u SIPA za ukupno 11 kandidata za ministre i zamjenike ministara koje su ranije dostavile stranke iz Republike Srpske, te HDZBiH, o kojima je CIK već završio procedure provejre.

Iz SNSD je ranije saopšteno da će njihovi članovi Staša Košarac i Vojin Mitrović, biti ministri spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, odnosno, saobraćaja i komunikacija.

Iz DNS su iz reda ostalih kandidovali Draška Aćimovića za minsitra za ljudska prava i izbjeglice, dok je grupa članova ove partije, koja je nezadovoljna izborom Aćimovića, za ministra predložila svog kandidata Mlađena Božovića.

Za zamjenika ministra civilnih poslova predložen je Siniša Ilić iz Ujedinjene Srpske, za zamjenika ministra odbrane Mirko Okolić iz SNSD i za zamjenika ministra bezbjednosti Vladimir Mijatović iz SP.

HDZ je dostavio svoju listu na kojoj je Vjekoslav Bevanda koji ostaje na čelu Ministrstva finansija i trezora, kao i Josip Grubeša u Ministarstvu pravde. Ankica Gudeljević predložena je za ministarku civilnih poslova. Josip Brkić, Mijo Krešić i Ljiljana Lovrić predloženi su za zamjenike ministara inostranih poslova, odbrane i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO