Banjaluka

Centar grada u novom ruhu: Puštanjem lampiona i paljenjem novogodišnjih lampica počela manifestacija „Banjalučka zima”

U prepunom parku „Petar Kočić“, uz odbrojavanje i svečano paljenje novogodišnjih lampica, počela je manifestacija „Banjalučka zima 2021/2022“.

Centar grada u novom ruhu: Puštanjem lampiona i paljenjem novogodišnjih lampica počela manifestacija „Banjalučka zima”
FOTO: A. ČAVIĆ GRAD BANJALUKA

Nakon toga, gradonačelnik Draško Stanivuković zajedno sa brojnim sugrađanima sa glavne gradske saobraćajnice pustili su u nebo stotine lampiona.

– Narednih mjesec i po ambijent centra grada biće u jednom sasvim novom ruhu. Naši građani i svi posjetioci, koje očekujemo u velikom broju, moći će da uživaju u raznovrsnoj ponudi hrane, domaće muzike i više koncerata – kazao je gradonačelnik.

Ove zime, kako je kazao, Banjaluku će da osvijetli preko 100.000 lampica i lampiona.

– Najveće klizalište na Trgu Krajine, prelijepi luna park za najmlađe, drugi brojni sadržaji za sve sugrađane, a uskoro će da zasvijetli i digitalna jelka visine 12 metara. To su samo neki od mnogih stvari na koje Banjaluka može da bude ponosna – poručio je on.

I na ovom projektu, kako ističe – vodilo se računa o utrošku sredstava, pa su tako korišteni  postojeći novogodišnji ukrasi koji su za ove potrebe redizajnirani.

– Uz podršku Gradske razvojne agencije, Kreativnog tima i zaposlenih u Gradskoj upravi dobili smo ovaj prelijepi ambijent. Sve je to priprema za velike novogodišnje koncerte, uz mnogo izvođača iz regiona. U konačnici, to bi trebalo da dovede veliki broj gostiju u naš grad tako da se nadamo da će i oni koji se bave raznim privrednim granama dodatno da prihoduju – naveo je gradonačelnik i ujedno zahvalio svim partnerima koji su podržali projekat „Banjalučke zime“.

У Парку „Петар Кочић“, уз одбројавање и свечано паљење новогодишњих лампица, почела је манифестација „Бањалучка зима…

Posted by Град Бања Лука on Thursday, December 2, 2021

Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencije, koja je putem javnog poziva izabrana da sa partnerima organizuje sadržaje u okviru „Banjalučke zime“ – kazao je da je Banjaluka ove zime dobila potpuno novi  ambijentalni koncept i da izgleda drugačije i ljepše nego proteklih zimskih praznika – poručio je on.

– Više od mjesec dana sve posjetioce očekuju muzički nastupi, performansi, pozorište za djecu, latino plesovi i nastupi baljalučkih muzičara, kojima smo dali šansu da se aktiviraju i daju svome gradu neke nove tonove – kazao je on.

Prema njegovim riječima, kao što je decembar vrijeme za sklapanje novih prijateljstava i okupljanje porodice, tako smatra da će i ovaj prostor dati nove sadržaje Banjaluci i da ćemo svi ući u bolju i srećniju 2022. godinu.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo kazala je da je uspješno u jednom izuzetno kratkom periodu pripremljena „Banjalučka zima“.

– Naš cilj je bio da Banjaluka izgleda lijepo i svečano i da na neki način pokušamo da oplemenimo ovo vrijeme, tako da naši građani uživaju, da se osjećaju bolje nakon vrlo teške godine. Koncept je osmišljen tako da i u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije grad izgleda lijepo i da građani mogu prošetati i fotografisati se – kazala je ona.

Najavila je da se kreće i u jaču promociju dvije novogodišnje noći tokom kojih će u Banjaluci nastupiti značajna regionalna muzička imena.

– Cilj je da pomognemo i privredi i da svi imaju koristi. Naravno, pratimo epidemiološku situaciju, a na sugrađane uvijek apelujemo da vode računa o poštovanju epidemioloških mjera – istakla je Šukalo.

Ona je navela da je  grad posebno ukrašen, te da će novogodišnje ruho osim Gospodske, Trga i parka dobiti i zgrade Gradske uprave i Banskog dvora.

Na večerašnjem otvaranju, prisutni su imali priliku da uživaju i u koncertu sjajne Vanje Mišić, te posjete sadržaje koji su priređeni kako u parku „Petar Kočić“, tako i na Trgu Krajine.

Prekrasan ambijent, klizalište, luna-park i sjajna gastro ponuda je samo dio onog što vas očekuje tokom „Banjalučke zime“.

Prihvati notifikacije