Politika

“ČESTITKE VLASTI I OPOZICIJI” Predsjednik Srpske poručio da je podrška Narodne skupštine RS velika stvar

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je podrška Narodne skupštine Srpske vetu srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović velika stvar i čestitao na tome vlasti i opoziciji.

milorad dodik predsjednik republike srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Pozdravljam i vlast i opoziciju koji su podržali veto s obzirom da je riječ o važnom trenutku za Republiku Srpsku, jer se pokušalo sa uvođenjem nove prakse da dva člana Predsjedništva BiH sude i presuđuju Republici Srpskoj – rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Dodik je istakao da je Narodna skupština Republike Srpske imala šansu da sve to odbije i kaže ne “mi smo ovdje vrhovni u tom pogledu”.

Pročitajte još

On je rekao da nije sporno da vlast i opozicija ulaze u lokalne razmjerice, ali da kod ovako važnih stvari mora da postoji okupljanje

Narodna skupština Republike Srpske je dvotrećinskom većinom podržala veto srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na zaključak Predsjedništva koji je usvojen na posljednjoj sjednici bez konsenzusa.

Poslanici su na posebnoj sjednici podržali odluku o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH prema kojoj je zaključak Predsjedništva BiH povodom “eskalacije napada organa entiteta Republika Srpska na osnovne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka BiH”, usvojen bez konsenzusa na osmoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH 10. oktobra, veoma štetan po vitalne interese Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije