Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CIJENA NAFTE PREPOLOVLJENA, ALI U ZVORNIKU NE MARE Na dva kraja grada razlika 17 feniga

Regioni
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

U odnosu na kraj 2019. godine, cijena nafte je izgubila 70 odsto svoje vrijednosti, dok je samo u posljednje tri nedjelje, cijena tog energenta praktično prepolovljena, no kod zvorničkih naftaša to se toliko ne osjeti. Na benzinskim pumpama od Drinjače do Šepka razlika u cijeni na pumpama je čak 0,17 feninfa, odnosno cijene se kreću u rasponu od 1,92 KM do 2,09 KM.

Građani su nepodijeljeni oko mišljenja da cijene na benzinskim pumpama treba da budu niže, odnosno da prate kretanja cijena na svjetskom tržištu.

– Naftaši u Republici Srpskoj ne prate trendove u svijetu, a u odnosu na početak marta 2020. godine su smanjili cijene za samo 11 feninga. Osim toga, ono se nisu ni udostojili ni da objasne kako je onda moguće da cijena nafte u BiH bude skuplja nego u Hrvatskoj ili Crnoj Gori, a do skoro su oni kod nas dolazili da sipaju gorivo – kaže penzioner Gojko Gračanin i dodaje da se onome ko toči pun rezervoar isplati prijeći dvadeset kilometara od grada do Roćevića i Šepka gdje su i benzin i dizel jeftiniji za 0,17 feninga.

– Ako tamo naspete pun rezervoar goriva, umjesto u gradu ostaće vam goriva za dodatnih 150 kilometara – ističe Gračanin.

Zoran Kuljić, profesor, kaže da je nevjerovatno da je cijena goriva u gradskoj zoni i prigradskom naselju Karakaj 2,08 ili 2,09 KM, a u Roćeviću i Šepku 1,92.

– Cijene su na pumpama u Šepku uvijek bile jeftinije jer je cijela Loznica prelazila tamo i sipala gorivo, ali posljednjih skoro mjesec dana nema prelazaka ljudi iz Srbije, a na tim pumpama je gorivo opet jeftinije nego na osam pumpi na potezu od Diviča do Karakaja, mada bi cijene trebale da budu iste na svim pumpama  – kaže Kuljić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO