Banjaluka

CIJENE JAGODA ŠIBAJU BUDŽET Za kilogram ove slasne voćkice može se kupiti 6 kilograma brašna, 5 litara ulja ili 5 kilograma krompira

Prije neki dan mnogi su vjerovatno prokomentarisali informaciju kako su u Beogradu jagode dostigle basnoslovnu cijenu. Ali, oni koji su danas pogledali cijenu jagoda u Banjaluci u najmanju ruku su zabezeknuti.

CIJENE JAGODA ŠIBAJU BUDŽET Za kilogram ove slasne voćkice može se kupiti 6 kilograma brašna, 5 litara ulja ili 5 kilograma krompira
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ponuda je još vrlo oskudna. Jer, nije im sezona. Na banjalučkoj Tržnici tek pokoji štand ih ima. A cijene nevjerovatne.

Malo pakovanje, u kojem se nalazi tek pet-šest plodova košta 3 i 3,5 KM, veće 6 maraka, a kilogram je nevjerovatnih 15 maraka!

Jagode na pijaci
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RINGIER

Kilogram jagoda tako je u rangu sa kilogramom piletine, 5 kilograma krompira, najmanje 6 kilograma brašna. Za kilogram jagoda možete da kupite i oko 5 litara ulja, 6 kilograma banana, 5 kilograma kupusa.

Logično je da nisu domaće, jer one obično stižu u maju. Ove koje se sada prodaju su iz Grčke. Lijepo izgledaju, trgovci uvjeravaju da su i ukusne i da kupimo bar malo pakovanje da se uvjerimo.

Pročitajte još

Sugrađani, vjerovatno željni slatke i mirisne voćke, uglavnom i pazare to malo pakovanje. Da li se vrate po još, teško je znati.

Prodavci poručuju kako će cijena jagoda padati kako im se bude približavala sezona, ali niko ne može ni da pretpostavi koliko će da koštaju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu