Politika

CiK BiH UPLAĆENO VIŠE OD 4 MILIONA KM Zamjenik ministra finansija BiH potpisao dodatnu isplatu novca za lokalne izbore

Za održavanje predstojećih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini danas je Centralnoj izbornoj komisiji BiH odobreno dodatnih 4.173.000 KM.

Muhamed Hasanović
FOTO: MFT BIH

Izjavio je to zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović, koji je naveo da je potpisao instrukciju o obezbeđivanju dodatnog novca za CiK BiH.

Kako navodi u saopštenju za javnost juče je istekao rok ministru finansija i trezora BiH za izvršenje zahtjeva CIK BiH za obezbeđivanje dodatnog novca za provođenje lokalnih izbora u oktobru, a prema odluci OHR koju je potpisao visoki predstavnik, kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH.

Pročitajte još

– Ova odluka dolazi u sklopu kontinuiranih napora da se obezbedi transparentnost, integritet i sigurnost izbornog procesa, te da se omogući građanima BiH slobodno i fer izražavanje svoje volje na lokalnim izborima – naveo je Hasanović.

On kaže da je s obzirom na izazove iz prethodnog perioda, prepoznata potreba za dodatnim novcem, kako bi se obezbedilo da izborni proces bude adekvatno podržan i proveden u skladu sa najvišim standardima demokratije.

Odobravanje dodatnog novca za održavanje lokalnih izbora 2024. godine u BiH predstavlja korak ka jačanju demokratije i građanskog angažmana. Ostajem posvećen podršci integritetu i transparentnosti izbornog procesa, te ću nastaviti s provođenjem mjera koje osiguravaju fer i slobodne izbore u budućnosti – poručio je zamjenik ministra finansija i trezora u Savjetu ministara BiH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu