Zabava

ČOVJEK KOJI JE POČINIO STRAHOTE Vođa kulta u kom je bila unuka Jelisavete Karađorđević osuđen na 120 GODINA ZATVORA

Vođa kulta NXIVM Kit Ranijer (60) osuđen je na 120 godina zatvora zbog trgovine bijelim robljem i kriminalnim radnjama kojima je pribjegavao prethodnih godina, prenosi Mirror.

ČOVJEK KOJI JE POČINIO STRAHOTE Vođa kulta u kom je bila unuka Jelisavete Karađorđević osuđen na 120 GODINA ZATVORA
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Kult je na našim prostorima dospio u žižu javnosti kad se pročulo da je unuka Jelisavete Karađorđević, Indija Oksenberg, bila u istom, prenosi Blic.

Ranijer, koji je izgladnjivao žene neprimjerenim dijetama, žigosao ih svojim inicijalima i naređivao im da imaju intimne odnose sa njim, osuđen je danas na 120 godina zatvora za brojna zlodjela.

On je istakao na izricanju presude da nije odgovoran za sve što mu se pripisuje, te da “ništa loše nije uradio”.

Indija je nedavno govorila o svemu što je prošla u kultu.

FOTO: M. MITROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: M. MITROVIĆ/RAS SRBIJA

– Bilo je mnogo hrabrih i izvanrednih ljudi, uključujući moju majku Katarinu, koji su pomogli da se razotkrije kult NXIVM. Želim da zahvalim ljudima koji su mi ukazivali na sve loše stvari koje sam proživljavala, ali i naravno onima koji su izabrali hrabru borbu da ih sruše. U svijetu postoji previše ljudi i ovakvih grupa, i što više informacija možemo dijeliti, to više možemo pomoći drugima da izbjegnu nasilne ljude i ovakve grupe. Ako mogu da pomognem jednoj osobi, to će mi biti najveća nagrada kada podijelim svoju priču, koliko god bila zastrašujuća – poručila je tada Indija

Indija je isticala da se nada da će biti osuđen na doživotnu robiju.

Nj.k.v. princeza Jelisaveta javno je pričala o svemu što je njena unuka prošla.

– Bilo je teško da izvučemo Indiju iz kulta, često sam bila s njom i kad nije htjela da priča s majkom, bila je bijesna jer nije razumjela šta se dešava. Sada vidim koliko je napredovala i koliko je zrela. Indiji je sada mnogo lakše, to je velika rana koja se sada polako zacjeljuje – kazala je Jelisaveta prije dvije nedjelje.