Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Crnadak diplomatskim pasošima počastio Borenovića i Govedaricu

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak (PDP) je nekoliko mjeseci uoči prestanka mandata izmijenio Pravilnik o izdavanju diplomatskih pasoša, proširujući tako listu zvaničnika koji imaju pravo na taj pasoš i “časteći” svoje stranačke i koalicione kolege povlašćenim statusom i diplomatskim imunitetom u drugim zemljama, piše “Dnevni avaz”.

Izmjene Pravilnika objavljene su u “Službenom glasniku BiH” i na snagu će stupiti u subotu.

– Crnadak je diplomatskim pasošem počastio i svog stranačkog predsjednika Borislava Borenovića, koalicione partnere iz SDS-a, predsjednika SDS Vukotu Govedaricu i kadrove te stranke direktora Agencije za istrage i zaštitu Pericu Stanića, direktora Regulatorne agencije za komunikacije Predraga Kovača i direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Gordana Milinića – piše list.

Sagovornik iz Ministarstva spoljnih poslova naveo je da je Crnadak listu za pravo na diplomatski pasoš proširio na Odbor za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske samo zato što su u tom odboru Borenović i Govedarica, a onda to pravo dao i članovima Komisije Parlamenta FBiH za evropske integracije da bi odluka bila ujednačenija i neprimjetnija.

– Tim ljudima uskoro ističe mandat i jasno je da nije bilo opravdane potrebe da im se dodjeljuju diplomatski pasoši – rekao je on.

Crnadak je listu zvaničnika koji imaju pravo na diplomatske pasoše proširio i na generalnog revizora i zamjenike generalnog revizora u Kancelariji za reviziju institucija BiH, piše sarajevski dnevnik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO