Politika

"PODMETANJE I SPLETKE" Nešić tvrdi da će se uskoro vidjeti pozadina napada na Viškovića

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik DNS Nenad Nešić poručio je danas da su napadi na predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića plod podmetanja i spletki režiranih u kuhinji ratno-paraobavještajnog sarajevskog podzemlja.

"PODMETANJE I SPLETKE" Nešić tvrdi da će se uskoro vidjeti pozadina napada na Viškovića
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Premijer Višković, nažalost, prolazi udare, podmetanja i spletke režirane u kuhinji ratno-paraobavještajnog sarajevskog podzemlja, i to je matrica po kojoj oni funkcionišu okaljati svakog Srbina i pritiscima ga natjerati da povije kičmu i igra po njihovim notama. Siguran sam da je Višković čist kao suza i da će ovi koji su udarili na njega polomiti zube – poručio je Nešić.

Pročitajte još

On ističe da “lažni, profesionalni, svjedoci, lažni transkripti jasno govore da čitav ovaj udar za cilj ima pritisak na premijera”.

– Oni jednostavno funkcionišu na takav način i nema Srbina iz Republike Srpske koji ima jasan i snažan politički stav, a da nije prošao kroz tu njihovu matricu po kojoj su svi Srbi ili “zločinci” ili kriminalci. Nijedan Srbin po njima nije smio biti pripadnik Vojske Republike Srpske, niti takvi smiju vršiti određene funkcije, dok su “zlatni ljiljani” i ratni bošnjački genarali i dalje najuticajnije ličnosti na političkoj sceni i bukvalno su iznad države – dodao je Nešić.

On je istakao da ga zapanjuje “tolika količina beskurpuloznosti i mržnje koja isijava iz krugova u Sarajevu koji pokušavaju iskonstruisati priču”.

– Ljudski mi je žao što premijer i njegova porodica prolaze kroz ovu harangu. Uskoro ćemo i vidjeti šta je bio njen pravi cilj – istakao je Nešić.