Politika

"Čvarci su postali luksuzna roba, nikad nije bilo ovako" U Beogradu počela šetnja dijela opozicije, okupljenima se obratili Lazović i Zelenović (FOTO)

U Beogradu se održava 22. protest "Srbija protiv nasilja" u organizaciji dijela opozicije. Kako je najavljeno, poslije okupljanja ispred Doma Narodne skupštine, učesnici će šetati "medijskom trasom" do zgrade RTS, a protest će ovog puta biti završen kod zgrade Predsjedništva, na Andrićevom vencu.

Protest dijela opozicije u Beogradu
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Okupljenima su se obratili Nebojša Zelenović i Radomir Lazović.

Zelenović: Na izborima se mora donijeti odluka da se zaustavi raspad Srbije

Zelenović je rekao da se 17. decembra na izborima mora donijeti odluka da se zaustavi raspad Srbije.

– Raspad je svuda. Da li je ikada bilo skuplje? Ovu zemlju vode diletanti koji su uspjeli sve da upropaste. Čvarci su postali luksuzna roba, nikad nije bilo ovako – istakao je Zelenović.

Protest dijela opozicije u Beogradu
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Zelenović je dodao da 17. decembra mora da se završi i “saga o litijumu” i da se tada donosi odluka da nema kopanja litijuma i bora.

Lazović: Opozicija i hoće i ume i ima plan, vrijeme je za pobjedu

Šef Zeleno-levog poslaničkog kluba Radomir Lazović rekao je na protestu da je bijesan i da želi drugačiju Srbiju na koju će biti ponosan.

– Ubistva djece u Ribnikaru, masakr u Mladenovcu, krvoproliće i novi sukobi na Kosovu, kriminalci na vrhu države, ubistva žena u porodičnom nasilju, novi rijaliti programi, veličanje kriminala i nasilja, cijene koje divljaju, dva miliona ljudi na ivici siromaštva, dupliran javni dug, pijaću vodu nema trećina građana, rijeke u cijevi, šume pod sekiru, parkove pod beton… Kako se osjećate kada čujete sve ovo? Jeste ljuti? Ja sam bijesan. Želim drugačiju Srbiju na koju sam ponosan. Znam da se svi tako osjećamo, jer ne biste bili tu da nije tako – rekao je Lazović, piše Blic.

Pročitajte još

Istakao je da ga najviše boli jer zna da Srbija može mnogo bolje od ovoga kako je danas.

Opozicija je najavljujući ovu ruti rekla da to čine kako bi podsjetili predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na njihov zahtjev da se do kraja godine raspišu vanredni parlamentarni izbori i izbori u Beogradu, kao i na njegovo obećanje da će do kraja ove nedelje dati odgovor na te zahtjeve.

Juče je protest održan u Nišu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije