Hronika

Danas završne riječi na suđenju rođacima Uroša Blažića: Prijeti im i do 12 godina zatvora, pobio ljude pa se SAKRIO KOD RODBINE

U Višem sudu u Kragujevcu za danas u 9 sati zakazan je početak iznošenja završnih riječi tužioca i odbrane na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine, koje je počinio u selima Dubona i Malo Orašje.

Uroš Blažić
FOTO: LOLA STOJANOVIĆ, DRUŠTVENE MREŽE, USTUPLJENA FOTOGRAFIJA/KOMBO/RINGIER

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u saizvršlilaštvu Urošu Blažiću, za koje je zaprijećena zatvorska kazna u trajanju od 2 do 12 godina.

Po završetku iznošenja završnih riječi, sudija će objaviti termin za izricanje presude. Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu.

Pročitajte još

Uroš Blažić je, nakon masovnog ubistva i ranjavanja mještana Dubone i Malog Orašja u noći između 4. i 5. maja prošle godine, pobjegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gdje je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbjednosno-tehničkih uslova premješteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mjesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu, piše Tanjug.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu