Hronika

(VIDEO) Ovo je otac Uroša Blažića "Uveden je odmah poslije SINA UBICE"

Radiša Blažić, otac masovnog ubice Uroša Blažića doveden je danas na suđenje za masakr u Duboni i Malom Orašju direktno iz pritvora u kojem se nalazi od hapšenja u maju prošle godine.

suđenje Urošu Blažiću
FOTO: IVA OGAREVIĆ/RINGIER

Radiša Blaži, uveden je u sudnicu odmah iza sina masovnog ubice.

Radiša Blažić, otac ubice se tereti za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, kao i teško djelo protiv opšte sigurnosti, odnosno da je pomogao sinu da dođe do oružja kojim je ubio devetoro mladih i teško ranio njih 12.

On je doveden u sudnicu sa rukama i nogama vezanim lisicama, a gotovo niko ga nije ni primjetio jer je bio pognute glave odmah iza sina Uroša Blažića. I njega su štitili policajci, a nakon što je izbio haos u sudnici on je izveden.

Za šta se tereti Radiša Blažić, otac Uroša Blažića

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša Blažić u kući u kojoj je živjeo, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i da to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854.38 grama, kao i različite dijelove za oružje.

Pročitajte još

Pored ovog, istom se stavlja na teret da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, između ostalog i automatsku pušku sa mahanički uklonjenim fabričkim brojem proizvođača “Zastava”, model M70 AB2, pištolj marke “Tokarev TT-33”, kao i municiju za navedeno vatreno oružje, jednu ručnu bombu M52, jednu ručnu bombu M75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, a potom je istu nakon kupovine kuće koja se nalazi u Šepšinu, tamo preneo i držao neobezbeđene na tavanu kuće, omugućivši tako svom sinu okrivljenom Urošu, kome je navedenu kuću dao na korišćenje, da dođe u posjed ovog naoružanja i da ga koristi vježbajući pucanje iz označene automatske puške i pištolja u podrumu kuće i džak peska, a koju automatsku pušku, pištolj i municiju je potom koristio 4. maja tokom masakra, piše Blic.

Suđenje se prebacuje za Beograd

Nakon što je izbio haos na suđenju Urošu Blažiću, masovni ubica je odmah izveden iz sudnice. Roditelji, kao i svi drugi oštećeni u postupku napustili su sudnicu. Punomoćnici oštećenih, branioci ubice Uroša Blažića i njegovog oca, kao i tužilac i sudija iz Smedereva ostali su u sudnici i na kratko održali pripremno ročište.

Kako je naveo Petrović, naredno suđenje Urošu Blažiću biće zakazano pismenim putem i biće održano u Specijalnom sudu u Beogradu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu