Sudbine

Danica treba pomoć u najvažnijoj bici: Djevojčica boluje od cerebralne paralize, hitno joj je potreban novac za liječenje

Učenički parlament "Tehničke škole" u Prokuplju sprovodi akciju prikupljanja sredstava za liječenje devetogodišnje Danice Petković koja boluje od cerebralne paralize.

Danica treba pomoć u najvažnijoj bici: Djevojčica boluje od cerebralne paralize, hitno joj je potreban novac za liječenje
FOTO: BUDIHUMAN.RS/SCREENSHOT

Akcija koju su podržali učenici i ostalih prokupačkih osnovnih škola i privrednici je u toku, a Danicina majka Slađana ističe da je njoj i suprugu pomoć oko sredstava za liječenje djevojčice više nego potrebna.

Pročitajte još

– Pošto nažalost Danicina dijagnoza za sada ne dozvoljava tretmane matičnim ćelijama, jedini vid pomoći koji nam je na raspolaganju jesu fizikalni i drugi tretmani koji se sprovode u Beogradu i Novom Sadu, a koje izvode profesionalni terapeuti. Budući da je dnevni tretman oko stotinu evra ja i suprug nismo u prilici da ih priuštimo, tako da smo zahvalni svim humanim ljudima, a posebno učenicima prokupačke Tehničke škole koji su pokrenuli humanitarnu akciju – kaže majka djevojčice Slađana Petković koja pojašnjava da Danica ne govori niti može samostalno da sjedi.

I dok pojašnjava da posredstvom Fondacije “Budi human” očekuju dopremanje kolica za djevojčicu, Slađana ponavlja neizmjernu zahvalnst psihologu Mariji Milošević koja bodri učenike prokupačkih škola u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za liječenje njene djevojčice.

Osim pomoći SMS porukama, svi koji žele da pomognu u liječenju ove djevojčice mogu to učiniti i putem računa.

Prihvati notifikacije