Politika

„DANIMA TRUJE, TRUJE, TRUJE“ Munira Subašić najavila tužbu protiv Nenada Stevandića i poručila mu da „neće mirno spavati“

Predsjednica udruženja Majke Srebrenice, Munira Subašić najavila je da će uskoro krivično goniti Nenada Stevandića, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Munira Subašić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Reagujući na izjave političkih predstavnika iz RS, rekla je kako se navikla na izjave predsjednika Milorada Dodika.

-Nije to samo danas da je to nešto uradio, Milorad Dodik svaki dan to radi, jer ne znam, jako se teško boriti protiv samog sebe, jer u njemu je nešto proradilo onda ne zna šta da radi. Znate kad kažu kod nas u Bosni, pomahnita i to, znaš? Znači, nešto se budi u njemu, a šta će izaći iz tog buđenja, ne znam, vidjećemo, čekaćemo dane da prespava – rekla je Subašićeva za BHRT.

Naglasila je kako nju i ostale članice udruženja i majke Srebrenice više zabrinjavaju izjave i postupanja Stevandića.

– Meni lično kao majci je Stevandić opasniji od Milorada Dodika, mi ćemo kao organizacija da razgovaramo sa vrlo važnim advokatima, ne iz Bosne, nego iz inostranstva, da podnesemo krivičnu prijavu protiv njega jer on stvarno evo danima i danima truje, truje, truje, truje, truje – najavila je Subašićeva.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Podsjetila je na tužbe protiv Holandije i UN.

Stevandić, samo neka zna da očekujemo, mi smo uspjele da tužimo UN, pa smo uspjele da tužimo vladu Holandije, Ministarstvo odbrane, da dobijemo presudu, ja mu garantujem životom da ćemo i protiv njega donijeti presudu, neće on mirno spavati – zaprijetila je Munira Subašić.

Pročitajte još

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) izglasala je juče Rezoluciju o proglašenju 11. jula Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici. 84 zemlje su glasale za, 68 je bilo uzdržano dok je samo 19 bilo protiv.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu