Hronika

Detalji suđenja za ubistvo Mehmeda Ramića: Amel Jašarević NEĆE SVJEDOČITI u svoju korist

Na današnjem nastavku suđenja Amelu Jašareviću, optuženom za ubistvo Mehmeda Ramića 12. decembra 2021. godine na raskrsnici u sarajevskom naselju Pofalići, te Igoru Zuki i Edvinu Imamoviću koji se terete za pomaganje, tužiteljica Jasminka Knežević završila je s izvođenjem materijalnih dokaza iz optužnice, te najavila da će do narednog pretresa optužnica biti izmijenjena.

Detalji suđenja za ubistvo Mehmeda Ramića: Amel Jašarević NEĆE SVJEDOČITI u svoju korist
FOTO: ANDREW HARNIK / POOL/EPA

Tužiteljica je danas pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sutkinja Indira Jahić, u sudsi spis uložila potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i CD na kojem su svi izuzeti videozapisi. Riječ je o snimcima videonadzora izuzretih sve od područja Vraca do Višegrada, a kojim pravcem je Adel Kabaš koji je nedostupan pravosudnim organima, bježao iz BiH.

Interesantno je da nije bilo videozapisa s područja Kantona Sarajevo.

Odbrane su izjavile da će svoje prijedloge dokaza pismenim putem dostaviti Sudu. Koliko se moglo čuti da Amel Jašarević neće svjedočiti u svoju korist.

Pročitajte još

Nastavak suđenja zakazan je 26. april, kada će ponovo biti pozvana sudski tumač za njemački jezik, jer nije dobila poziv zbog pogrešno navedenog imena i adrese stanovanja.

Amel Jašarević i Adel Kabaš su u Ramića ispalili 18 metaka, a Igor Zuko i Edvin Imamović su im pomagali nakon počinjenja krivičnog djela. Jašarević je oko 21.15 kobnog 12. decembra 2021. godine, u prisustvu većeg broja građana i putničkih motornih vozila, iz motornog vozila marke “VW” model Golf VII, kojim je upravljao, upotrebom vatrenog oružja ispalio više hitaca u pravcu motornog vozila marke Peugeot, kojim je u tom trenutku upravljao Mehmed Ramić , nakon čega je i Adel Kabaš, koji se nalazio u motornom vozilu marke “VW” model Golf VII, kojim je upravljao Edvin Imamović, ispalio više hitaca u pravcu motornog vozila kojim je upravljao Mehmed Ramić, kojom prilikom su zajedno nanijeli tjelesne povrede Mehmedu Ramiću , uslijed kojih je istog dana, oko 21.20 sati, preminuo – navedeno je iz Tužilaštva KS prilikom podizanja optužnice, piše Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu