Sudbine

Dirljiv gest srednjoškolaca: Bolesnom ocu napravili kolica u kojima može da šeta svoju bebu (VIDEO)

Grupa od 10 učenika jedne srednje škole u Americi napravila je human gest, tako što su osmislili kako jednom tati, koji ima problem sa centrom za ravnotežu, da omoguće da izvodi svoju bebu u šetnje.

Dirljiv gest srednjoškolaca: Bolesnom ocu napravili kolica u kojima može da šeta svoju bebu (VIDEO)
FOTO: ABC NEWS/TWITTER SCREENSHOT

Naime, oni su napravili konstrukciju za invalidska kolica na koja može da se postavi auto-sjedište za bebu, tako da ovaj otac može svoju bebu da šeta bez pomoći supruge.

Prije tri godine, Džeremi King (37) iz Merilenda, operisan je jer je imao tumor na mozgu što je rezultiralo fizičkim problemima i time da ima poremećaj centra za ravnotežu. Kada su on i njegova supruga Čelzi (32) saznali da očekuju prinovu u junu 2020. godine, njih dvoje su bili zabrinuti kako će dijete izvoditi u šetnje.

– Iako može da hoda, ne može tako da bi bilo bezbjedno da nosi dijete, rekla je Čelsi King za Dobro jutro Ameriko.

– Onda smo pričali o tome šta treba da uradimo da beba bude bezbjedna tokom šetnji i drugih aktivnosti, ali nije bilo puno rješenja, jer jednostavno nema dovoljno resursa za roditelje sa invaliditetom, dodala je ona.

Čelsi se za pomoć obratila Metu Zigleru, učitelju u školi u kojoj King takođe radi kao nastavnica drame i savjetnica. Pitala je Ziglera da li im može pomoći da smisle nešto što bi moglo da se prikači na Džeremijeva kolica, prenosi Kurir.

Zigler predaje srednjoškolcima predmet pod nazivom ”Stvaranje društvenih dobara”, na kojem učenici dizajniraju proizvode koji će imati pozitivan društveni uticaj.

Zigler je za GMA rekao da je studentima dao zadatak da vide šta bi mogli da smisle.

– Na početku kursa pokušavali smo da shvatimo problem, tako da smo razgovarali sa porodicom, ispričao je Zigler.

– Razgovarali smo i sa ljudima iz lokalne vatrogasne službe koji drže obuku za postavljanje autosjedišta za bebe kako bi pokušali bolje da razumijemo kako te stvari funkcionišu, dodao je.

Kako je ispričao jedan od učenika, Džejkob Zlotitski (18) sve je počelo tako što je svaki od učenika iznio svoje ideje za dodatak za invalidska kolica, te su onda napravili 3D model kako bismo vidjeli kako sve to izgleda.

-Svi smo bili usredsređeni na uspiješno stvaranje najboljeg proizvoda koji smo mogli da napravimo za vrijeme koje smo imali, rekao je on.

Prihvati notifikacije