Hronika

DJEVOJKU PEKAO PEGLOM Ivanin brat poručuje: Dobio je zasluženu kaznu, to je opomena svima

Porodica Ivane Filipović danas nije prisustvovala izricanju presude Đorđu Lackoviću u Osnovnom sudu u Novom Sadu, po optužnici za nasilje u porodici i nanošenje teških tjelesnih povreda. Kako je objavljeno, sud je Đorđa za oba krivična djela, za koja ga je tužilaštvo teretilo nakon što je u martu prošle godine pretukao svoju djevojku Ivanu Filipović, osudio na jedinstvnu kaznu zatvora u trajanju šest godina, što su Ivanini roditelji i brat saznali neposredno po izricanju presude.

DJEVOJKU PEKAO PEGLOM Ivanin brat poručuje: Dobio je zasluženu kaznu, to je opomena svima
Foto: Facebook screenshot/Privatna arhiva / Đorđe Lacković

Otkako se sve dogodilo, dok je trajala istraga, kao i tokom suđenja, mi se nismo izjašnjavali, pa ne znam ni šta bih sada rekao. Njega je teretila i država i mi smo sve prepustili tužilaštvu. Danas je sud izrekao kaznu, ali još nije sve gotovo. Kako je rečeno, tužilaštvo nije zadovoljno presudom i tražiće veću kaznu – kaže Ivanin otac Dragan.

Pročitajte još

Tokom suđenja, u martu ove godine Ivana se pridružila tužilaštvu u krivičnom gonjenju, a po okončanju suđenja, kako navodi njen otac, pokrenuće parnični postupak za naknadu štete.

– Traume, psihičke i fizičke bolove koje je Ivana preživjela dok je dobijala batine ne mogu se naplatiti. Nikada nisam preuveličavao stvari, niti bilo šta javno govorio protiv Đorđa i njegove porodice, ali to što je uradio na sve nas je ostavilo trajne posljedice, a na Ivanu najviše. Meni će biti teško dok sam živ zbog svega što je moja kćerka preživjela. Ona više nije isto dijete kao ranije, i možda psihički i fizički nikada neće ni biti. Niko me ne može u suprotno ubijediti jer dobro poznajem svoje dijete – dodao je Ivanin otac.

Rođeni brat Ivan Filipović, koji se trenutno nalazi na privremenom radu u Austriji rekao je za Telegraf da je “iskreno zadovoljan izrečenom kaznom”.

– Đorđe je dobio što je zaslužio zato što je nasrnuo na Ivanu i mislim da se naša porodica neće žaliti na visinu kazne. Vjerujem da je ovakve presuda opomena svim nasilnicima koji treba dobro da razmisle prije nego što se usude da pshički i fizički nasrnu na žene – kaže Ivanin brat.