Politika

“DNS NE MOŽE DA NAS ZAUSTAVI” Tubin ostaje predsjednik SDS u Prijedoru

Od 173 prisutna delegata, 154 glasalo je, a 144 bila su za izbor Milana Tubina na čelo Gradskog odbora SDS u Prijedoru. Protiv je bilo osam prisutnih delegata dok su dva listića bila nevažeća.

“DNS NE MOŽE DA NAS ZAUSTAVI” Tubin ostaje predsjednik SDS u Prijedoru
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Tubin je poručio da je SDS današnjim izborom pokazao da je demokratska partija.

Izbori su održani u korektnoj atmosferi.To pokazuje i što su izbor članova Gradskog odbora podržala 144 delegata, a Skupštine 142 delegata. Želim da kažem da je bilo i onih koji drugačije misle, ali moj zadatak je da obiđem teren i te nezadovoljne ljude, to nije grupa ljudi, već su to pojedinci i potrudiću se da im vratim vjeru u budućnost SDS – istakao je Tubin.

Naveo je da je Jovana Panić svojom voljom odbila da učestvuje u unutarstranačkim izborima SDS u Prijedoru i da zato nije imala akreditaciju kako bi prisustvovala današnjoj Skupštini.

Pročitajte još

– Panićeva nije imala akreditaciju i zato joj nije bilo omogućeno da uđe. Još jedna žena nije imala akreditaciju koja je ostala ispred vrata – kazao je on.

Naveo je da je treća žena ispoljila fizičku agresivnost zbog čega je i njoj zabranjen ulaz.

Objasnio je da ne prihvata da Jovana Panić bude šefica Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora.

– Ona nije ispoštovala Statut stranke. Sakupila je potpise četiri odbornika koji podržavaju da ona bude šefica i to je dostavila Skupštini grada, ali morala je to da dostavi Gradskom odboru koji to šalje Izvršnom odboru stranke. Ona nije to uradila i zato nije šefica Kluba odbornika već je to i dalje Radenko Stjepić – rekao je Tubin.

Naveo je da će raditi na pomirenju članstva i da ce uskoro zakazati sjednicu Gradskog odbora.

– Boriću se da i Panićevu i njih ostale vratim u SDS – istakao je Tubin.

Dodao je da on nije imao protivkandidata te da je njegovu kandidaturu 25 mjesnih odbora podržalo. Rekao je da je prijedlog za kandidaturu Sanje Rađenović stigao u četvrtak te da joj je stranka u petak poslala zahtjev za prihvatanje kandidature koji ona nije potpisala.

– Ovo je zadnji pokušaj DNS da zaustavi SDS i danas smo imali pritiske od Marka Pavića i DNS – tvrdi Tubin.

Dodao je da će SDS u budućem periodu biti značajan politički faktor u gradu Prijedoru.

– Radićemo na jačanju privrede koja je devastirana i trudićemo se da zaustavimo odlazak mladih ljudi iz Prijedora – obećao je Tubin.