Društvo

“DO NEKIH LJEPŠIH I SRETNIJIH VREMENA” Potresna poruka porodice koja je napustila Republiku Srpsku

Ovih dana na društvenim mrežama kruži emotivna poruka koja najbolje oslikava  svakodnevnicu u kojoj brojni građani napuštaju ognjište u Srpskoj u potrazi za boljim životom. Ova poruka je stvarna, potresna i puna emocija.

“DO NEKIH LJEPŠIH I SRETNIJIH VREMENA” Potresna poruka porodice koja je napustila Republiku Srpsku

Tako je to kada ljudi odlaze iz porodičnog gnijezda, a još potresnije kada idu iz svoje zemlje, negdje u tuđinu kako bi obezbijedili bolju budućnost za svoju djecu.

Foto: Facebook/BN TV/screenshot
Foto: Facebook/BN TV/screenshot

Zato bi riječi iz ove poruke morale da posluže svima onima koji kroje našu sudbinu, ako hoće da je vide, da je analiziraju i izvuku pouke među kojima i ona najvažnija.

“Draga moja Republiko,

Došao je i taj dan… danas si zvanično izgubila još pet svojih stanovnika. Za ovo dvoje matorih da i ne žališ, ali za ovo troje malih neka ti bude žao, jer ko zna možda su mogli biti doktori, profesori, umjetnici, akademski radnici…hmm, da možda će i biti ali u nekoj drugoj “stranoj” zemlji, neka vrijeme pokaže…

I na kraju još nešto…. Zahvaljujem se svoj vladajućoj sviti na suzama mojih roditelja što im unučad odvodim u drugu zemlju jer u svojoj nisu imali budućnosti.

Njihove suze nikada im neću oprostiti!

Zbogom ostaj Republiko do nekih boljih, ljepših i sretnijih vremena.

(BN)