Sudbine

Do posljednjeg dana živio boemskim životom: Prije 32 godine umro legendarni Toma Zdravković

Legendarni pjevač Toma Zdravković preminuo je na današnji dan, 30. septembra prije 32 godine.

Toma Zdravković pjevač
FOTO: JUGOTON MUSIC/YOUTUBE/SCREENSHOT

Na Centralnom groblju u Beogradu održava se pomen povodom godišnjice njegove smrti, a na Tomin grob prva je stigla supruga Gordana, kao i još nekoliko njegovih prijatelja.

Njegova supruga Gordana bila je uz njega do posljednjeg dana, a jednom prilikom govorila je o njihovoj ljubavi.‒ Bio je vrlo šarmantan, volio je da se šali. Poslije nekoliko susreta ispričao mi je da je bolestan. Zajedno smo obilazili ljekare. Nekoliko mjeseci kasnije predložio mi je: “Što se ti ne udaš za mene?” Pitala sam: “A šta da radim sa tobom? Ti si čovjek koji iza sebe ima četiri braka i dijete. Ja još nisam napunila ni 25 godina. Ne pada mi na pamet – rekla je ona.

Zdravković je bio svjestan da je lošeg zdravstvenog stanja, ali nije odustajao od boemskog života.

Pročitajte još

‒ Redovno je išao na kontrole, tu i tamo imao je neke sitne intervencije, ali je pet-šest godina sve bilo u redu. Onda se stanje naglo pogoršalo. Doktor Manojlović mu je poslije operacije jasno stavio do znanja: “Ili ćeš promijeniti način života i produžiti vijek za pet do deset godina ili ti ništa ne mogu garantovati. Situacija nije dobra. I taj mikforon koji držiš težak je za tvoje stanje.” Toma se nasmijao i odgovorio: “Profesore, ja ću da živim kao i ranije, pa makar to trajalo još mjesec dana – ispričala je Goca.

Tako je i bilo.

Podsjetimo, Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. godine u Pečenjevcima, kraj Leskovca gdje je kao mladić i započeo muzičku karijeru. Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine u Beogradu poslije 18 godina borbe sa kancerom prostate, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije