Politika

"Dodik je grobar Srpske, ponaša se kao nokautirani bokser" Oštro reagovanje PDP na izjave lidera SNSD o opoziciji

U pokušaju da skrene pažnju sa činjenice da će ostati upamćen kao jedini Srbin koji je doveo američke, NATO, vojnike nadomak Banjaluke, Milorad Dodik reciklira stare tvrdnje o neprijateljima iz opozicije, iako on Srpsku gura ka NATO alijansi, nepovratno vodi u dužničko ropstvo i produbljuje unutrašnje politike sukobe, poručuju iz PDP.

"Dodik je grobar Srpske, ponaša se kao nokautirani bokser" Oštro reagovanje PDP na izjave lidera SNSD o opoziciji
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U reagovanju na izjavu Milorada Dodika, da bi, ukoliko opozicija dođe na vlast, to bila “sahrana za Republiku Srpsku”, iz PDP poručuju da je Dodik, očigledno i sam, kako navode,”svjestan je Dodik da je njegovo vrijeme na isteklo”.

– To potvrđuje i podatak da su on i njegov tim ostali bez ideja kako da još jednom prevare građane, pa vade iz naftalina izlizane parole o izdajnicima iz opozicije i saradnji sa sarajevskim političarima, s kojima je SNSD u čvrstoj koaliciji na nivou BiH, ali i još očiglednije, u Srebrenici, zbog čega je Dodik najmanje pozvan da govori o zaštiti interesa Republike Srpske – navodi se u saopštenju PDP.

Dodikove, kako navode, “sramne tvrdnje, da bi pobjeda opozicije sahranila Srpsku”, pokazuju strah od gubitka vlasti.

Pročitajte još

– On je vlast podredio sebi i svojim kumovsko-tajkunskim vezama, zbog čega je on jedini grobar interesa svog naroda. Poput nokautiranog boksera, pokušava da se zadrži u političkom ringu lažima, znajući da će ga narod na izborima poslati u političku penziju – navode iz PDP.

Dodaju da je “odlazeći Dodik” svjestan da otkucava i vrijeme do momenta njegovog i procesuiranja njegovih ljudi za, kako navode, stotine afera, uništena javna preduzeća i privredu, prodaju resursa Srpske, arčenje novca građana.

– Sve to, uz sumnjive poslove plaćene budžetskim sredstvima i tajkunski kriminal i korupciju, radnje su kojima je on oslabio Srpsku. Dodik je pretvara u otužnu političku figuru, kojoj ni mala djeca više ne bi povjerovala da on može da učini bilo šta korisno za građane, koje je u jeku pandemije korona virusa ostavio bez vakcina, a prethodno sa svojim kumovima i pulenima sahranio zdravstveni sistem – navodi se u saopštenju PDP i podsećaju da su u dva najveća grada u Srpskoj građani već “rekli Dodiku doviđenja” – piše u saopštenju.

– Politički lažov poput Dodika, sa izlizanim parolama, broji zadnje sate na političkoj sceni i uskoro više neće moći da odlučuje ni o pitanjima u svojoj mjesnoj zajednici. Od njega će ostati samo ružno sjećanje na čovjeka koji je izigrao povjerenje građana Srpske, koji su preskupo platili neumjereno zaduživanje i izvlačenje javnog novca u tajkunske džepove – zaključuje se u saopštenju PDP.

Prihvati notifikacije