Biznis

"DOKAZI IH NE ZANIMAJU" Lažni i zlonamjerni komentari mu uništili posao, Gugl ne želi da ih izbriše

Vlasnik jednog preduzeća za prodaju automobila kaže da preduzima pravne mjere protiv kompanije Gugl zbog lažnih i štetnih recenzija.

"DOKAZI IH NE ZANIMAJU" Lažni i zlonamjerni komentari mu uništili posao, Gugl ne želi da ih izbriše
FOTO: WALLACE WOON/EPA

Ričard Boutrajt izjavio je za BBC da se oseća “bespomoćno”, nakon što je Gugl odbio da ukloni maliciozne komentare o njegovom salonu automobila u Eseksu.

– Pružili smo im čvrste dokaze da su ove recenzije u potpunosti izmišljene, ali njih to ne zanima – rekao je Boutrajt, prenosi B92.

Gugl je, sa druge strane, odgovorio da je veliki dio recenzija stvaran, i da se takva vrsta sadržaja neprestano kontroliše. Brojni komentari o salonu, uz ocenu od jedne zvjezdice, pojavljuju se na Gugle Maps servisu.

– Ovo je apsolutno najgora usluga koju sam ikada dobio. Baš nisam imao sreće što sam došao ovdje – samo je jedan od komentara za koje Boutrajt tvrdi da nisu realni.

– Oni su anonimni, kriju se iza lažnih imena. Ne znate šta da radite. Osjećate se bespomoćno – rekao je.

– Lažne kritike zastupljene su na različitim platformama, a njihov uticaj na odluku o kupovini ili korišćenju neke usluge je ogroman. Kompanije kao što je Gugl trebalo bi da ih spriječe. Prilično je pasivno što se oslanjaju na druge da ih prijave – rekao je Adam Frenč, iz jedne organizacije za zaštitu prava potrošača.

Što se Ričarda Boutrajta i njegove pravne borbe tiče, on kaže da radi sve što može.

– Pokušavamo da uzvratimo udarac, ali kada jedna mala firma ima moćnog suparnika kao što je Gugle, to ne ide baš tako lako – objašnjava.