Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DOKTOR HEROJ RIZIKOVAO DA UGROZI SVOJ ŽIVOT Bdio nad djevojčicom (12) zaraženom korona virusom

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Načelnik Odjeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Jagodini dr Nebojša Vlašković, kako kažu njegove kolege, heroj je Jagodine, piše Infocentrala.

Naime, djevojčica stara 12 godina koja je primljena sa simptomima koji su ukazivali na infekciju korona virusom, u trenutku kada još nije bilo potvrđenih slučajeva kod djece, primio je dr Vlašković prošle nedjelje, piše Telegraf.

On je odmah posumnjao da se radi o virusu Covid 19 i poslao snimke kolegama iz Beograda kako bi što prije uspostavio dijagnozu. Bilo je problema i oko toga da se ustanovi da li je dijete bilo u kontaktu sa nekim od oboljelih pošto je majka djeteta u početku tvrdila da dijete nije imalo kontakte.

Međutim, kasnije se ispostavilo da je dijete ipak bilo u kontaktu sa rodbinom koja je došla iz inostranstva. U pratnji dr Nebojše Vlaškovića djevojčica je hitno prebačena za Beograd i jagodinski ljekar bio je uz nju tokom cijelog puta i tokom prijema u bolnicu u Beogradu.

Dr Nebojša Vlašković je, kako kažu kolege, vrlo osjetljivog zdrastvenog stanja što ga nije spriječilo da dijete od samog prijema na pedijatriju u Jagodini do smještaja u Beogradu bude uz nju. Kolege navode da su svi bili svjesni da bi ovaj virus kod dr Vlaškovića izazvao velike komplikacije.

Takođe, on je ispoštovao maksimalno sve procedure u ovakvim slučajevima. Poslije ovoga dr Vlašković je bio u izolaciji a juče je i potvđeno da je negativan na virus, što je obradovalo sve njegove kolege.

Infocentrala je izdvojila ovu priču o dr Vlaškoviću i njegovom požrtvovanju kako bi podržala sve ljekare i medicinske radnike da strogo poštuju procedure i u skladu sa njima, pomognu svima nama jer su ljekari i medicinsko osoblje u trenutku u kome se nalazi Srbija, nezamjenjivi.

A ovom našem tihom heroju svaka čast, ljekari su snaga Srbije, i veliki pobednici.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO