Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZARAZIO GA GASTARBAJTER? Ugledni ljekar preživio tešku operaciju srca, a korona ga UBILA

Društvo
Autor:

Foto: V.K./RAS Srbija

Šef urologije u Ćupriji Goran Ivanković (56) podlegao je virusu u KBC “Zemun”, sumnja se da se zarazio u kontaktu s osobom koja se nedavno vratila iz inostranstva.

Ugledni ljekar Goran Ivanković (56) iz Paraćina, koji je radio kao šef odsjeka odjeljenja urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, preminuo je prije dva dana od posledica koronavirusa u KBC “Zemun”.

Poslije doktorke iz Niša, on je drugi ljekar koji je podlegao opasnom virusu.

Njegovu smrt potvrdio je direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić, njegove kolege ljekari, kao i članovi porodice i prijatelji koji su se od ljekara opraštali i preko društvenih mreža.

– Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, jedan od ljekara sa odjeljenja urologije, koji je bio pozitivan na korona virus, preminuo je usljed posljedica virusa. Doktor je bio primarno zbrinut na odjeljenju ćuprijske bolnice, nakon čega je transportovan u KBC “Zemun”, gdje je preminuo – rekao je za TV Pomoravlje dr Slobodan Gajić, koji još prije dva dana upozorio da je devet zdravstvenih radnika ćuprijske bolnice pozitivno na Covid-19.

Gajić je dodao da su prema ostalim osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima već preduzete mjere, kao i da je uzeto 26 bioloških uzoraka. Istakao je i da je većina inficiranih ljekara i zdravstvenih radnika u epidemiološkoj anketi izjavila da su se zarazili kontaktom van bolnice ili u kontaktu s povratnicima iz inostranstva.

Supruga preminulog urologa Goran Ivanković ophrvana bolom nije bila u stanju da govori za Kurir. Urologov poznanik, koji je želio da ostane anoniman, ističe da doktor potiče iz jedne od najuglednijih paraćinskih porodica.

-U Ćupriju je došlo dosta gastarbajtera, koji žive u inostranstvu, gdje ne mogu da se pregledaju i operišu, i mnogi od njih su nakon povratka došli ovde na pregled.

Dolazili su i kod njega na pregled, moguće da se zarazio pregledajući pacijente, s obzirom na to da mnogi po povratku u zemlju nisu poštovali mjere samoizolacije. Doktor je prije dve godine imao tešku operaciju srca, pukla mu je srčana aorta, bio je srčani bolesnik, ali nije htio u penziju. Nije operisao, ali je pregledao pacijente – kaže sagovornik i naglašava da je on bio veliki stručnjak i dobar čovjek.

Vijest o smrti urologa potresla je građane Paraćina i Ćuprije, koji su se na društvenim mrežama opraštali od njega.

Podsjećanja radi, prije nepunih nedelju dana od koronavirusa preminula je i doktorka ginekologije Biljana Natić Ljumović (59). Nju je zarazila pacijentkinja koja je došla iz Švajcarske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO