Društvo

DOLAZI TREĆI TALAS KORONE Profesor koji je objavio TAČAN DATUM završetka drugog udara, dao CRNU PROGNOZU (FOTO)

Taman kad nas je malo ohrabrio i najavio završetak drugog talasa korone za 11. septembar, ranije nego što je prethodno bilo prognozirano, profesor Petar Kočović nam je servirao prilično crne prognoze.

DOLAZI TREĆI TALAS KORONE Profesor koji je objavio TAČAN DATUM završetka drugog udara, dao CRNU PROGNOZU (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Podsjetimo, ovaj srpski inženjer sa svojim timom koristi najsavremenije matematičke modele kako bi prognozirao kako će se kretati pandemija korone ne samo u Srbiji, nego i u cijeloj zemlji, piše Blic.

SRBIJA u 3 TALASANovi moto za III talas(Ako podjes bilo kudailo kuda virus svuda!)

Posted by Petar Kocovic on Monday, August 10, 2020

Prema ovim računicama, drugi talas koji je po ovom proračunu počeo u Srbiji 27. maja, završiće se oko 11. septembra, ali je problem što će onda uslijediti i novi, treći talas!

Ovi proračuni govore da bi treći talas u Srbiji krenuo već 12. septembra i trajao do 17. decembra, punih 97 dana.

Ako se obistine ovi proračuni, on bi bio kraći od drugog talasa (118 dana), a duži od prvog (82 dana).

SRBIJA – 11.8.2020 – Covid-19 – II talas (CECA)"Kovid je svuda oko nasi ceka pravi cas"

Posted by Petar Kocovic on Tuesday, August 11, 2020

Profesor Kočović je predvidio i broj inficiranih koji se očekuje u ovom trećem talasu. On bi, prema ovim brojkama, trebalo da bude slabiji od sadašnjeg drugog, a jači od prvog koji nas je “zakačio” u martu, aprilu i maju.

U prvom talasu imali smo, prema ovim podacima, 11.127 zaraženih, procjena je da će ih u drugom biti nešto manje od 20.000 (19.823), a u trećem 15.426.

– Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 drzava. Koristimo Gausovu krivu (matematički model koji se bazira na radu čuvenog njemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomjera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima – objasnio je ranije Kočović.