Gradovi

DOM ZA 15 PORODICA Ozvaničen početak izgradnje objekta za izbjegle i raseljene

Početak izgradnje stambenog objekta za 15 porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica u Istočnom Novom Sarajevu danas je ozvaničen uvođenjem u posao izvođača radova, preduzeća "Radis" Istočno Sarajevo.

DOM ZA 15 PORODICA Ozvaničen početak izgradnje objekta za izbjegle i raseljene
FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Objekat, ukupne vrijednosti 883.129 KM, gradi se u okviru Regionalnog stambenog programa, a namijenjen je za smještaj stambeno nezbrinutih porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana.

Načelnik te opštine Jovan Katić razgovarao je danas sa predstavnicima Sekretarijata Republike Srpske za raseljena lica i migracije i predstavnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara o izgradnji stambenog objekta sa 15 stanova.

Pročitajte još

Istočno Novo Sarajevo je jedna od tri opštine u Republici Srpskoj u kojima će, u okviru potprojekta BH šest Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, biti izgrađeno ukupno 45 stanova za ovu namjenu.

Ovaj projekat finansira se iz Regionalnog stambenog programa za koji najveći dio sredstava obezbjeđuje EU.

Katić je rekao da je obaveza opštine u ovom projektu da obezbijedi lokacijske uslove, potrebnu dokumentaciju i neophodne infrastrukturne priključke.

On je istakao da je ovo veoma značajan korak za lokalnu zajednicu, jer će biti obezbijeđena trajna stambena rješenja za neke od najugroženijih kategorija stanovništva.

Nakon sastanka, predstavnici Republičkog sekretarijata i Ministarstva zajedno sa rukovodstvom opštine posjetili su lokaciju predviđenu za izgradnju objekta u Ulici Đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića.