Svijet

DORIJAN OPUSTOŠIO BAHAME Iza urgana ostali leševi, ruševine, poplave i pustoš (VIDEO)

Bahamas Pres objavio je videosnimke s područja koje je uragan Dorijan potpuno opustošio. Radi se o ostrvu Abako, koji je sasvim devastiran i na kojem je stradao veliki broj ljudi, što zbog uragana, što zbog poplava koje su usljedile neposredno nakon udara.

DORIJAN OPUSTOŠIO BAHAME Iza urgana ostali leševi, ruševine, poplave i pustoš (VIDEO)
FOTO: TANJUG/AP

Internetom se šire videozapisi na kojima se jasno vidi velika šteta koju je napravio uragan. Na nekim fotografijama moguće je čak i vidjeti kamione koji odvoze tijela ljudi koji su stradali u nesreći. Prema nezvaničnim informacijama, pet osoba je poginulo, a mnogo ih se još uvijek smatra nestalim.

Građani Abaka mole za pomoć, a snimke pokazuju potpuno uništenje. Volonteri tvrde kako ima mnogo ranjenih i nestalih osoba, te kako je svaka kuća poplavljena.

Namještaj pluta po kući, sve je uništeno. Nikad nisam doživjela nešto slično ovome. Uragan Metju je bio užasan, mislila sam da ne može gore do toga, ali je ovo deset puta gore – kazala je za CNN Šani Bovd, jedna od građanki Abaka.

Važno je naglasiti da je uragan trenutno oslabio na treću kategoriju, te se kreće ka Floridi. Za kategoriju manje smanjio se kod Bahama, gdje je uzrokovao ogromnu štetu i ubio petero ljudi.

Iako je očigledno da je šteta jako velika – tačan zbir biće poznat tek kada se Dorijan odmakne od arhipelaga u Atlantskom okeanu.

(Klix)