Hronika

"DOŠAO DO NJENOG BROJA TELEFONA I PRIJETIO JOJ" Tužiocu slao poruke da će UBITI nju i njenu porodicu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su Gorana Novića iz Dervente zbog sumnje da je prijetio tužiocu Nataši Božičković.

"DOŠAO DO NJENOG BROJA TELEFONA I PRIJETIO JOJ" Tužiocu slao poruke da će UBITI nju i njenu porodicu
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Novića su uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminal, pod nadzorom Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama Nović je u više navratio uputio ozbiljne prijetnje po život tužiocu Božičković. Prijetnje koje joj je upućivao vezane su za posao koji ona obavlja.

Portparol MUP RS Mirna Miljanović rekla je da je policija poslije hapšenja pretresla više lokacija na području Dervente i pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku.

Izvor blizak istrazi rekao je da je tokom kriminalističke obrade Nović priznao da je prijetio tužiocu.

On je juče predat u nadležnost Republičkog tužilaštva, a poslije saslušanja postupajući tužilac će donijeti odluku da li će mu predložiti pritvor.

Sagovornik Srpskainfo je pojasnio da je uhapšeni Nović od ranije poznat policiji po krivičnim djelima i da je sada u toku postupak protiv njega.

Taj slučaj upravo vodi tužilac Božičković, što je Noviću očito smetalo. On je uspio nekako doći do njenog broja mobilnog telefona i tada je krenuo da joj prijeti – rekao je izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima on joj je krenuo slati SMS poruke u kojima je prijetio njoj, ali i njenoj porodici. U porukama je navodio da će ih sve pobiti.

– Tužilac Božičković je to prijavila policiji, koja mu je zatim napravila zasjedu i uhapsila ga. Kada su ga pritisnuli dokazima, on je priznao da je slao prijeteće poruke – pojasnio je izvor Srpskainfo.