Hronika

Doživotna robija za “ubicu udovica”: Osuđen Srbin koji je penzionerkama u Njemačkoj SMRSKAO GLAVE ČEKIĆEM

Duško J. (32) iz Srbije, koji je optužen za ubistva dvije penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertraunt N. (89) u Švebiš Holu, u Njemačkoj, osuđen je pred sudom u Hajlbonu na doživotnu robiju.

Doživotna robija za “ubicu udovica”: Osuđen Srbin koji je penzionerkama u Njemačkoj SMRSKAO GLAVE ČEKIĆEM
FOTO: DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT

Podsjetimo, Srbin je uhapšen 31. januara po potjernici zbog ubistva dvije penzionerke.

Hajdemari K. (77) ubijena je brutalno čekićem 21. decembra prošle godine, a od nje je Duško J., kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra. Navodi se da ju je udario čekićem u glavu čak 20 puta.

Gertruda N. ubijena je 25. januara. Njemačka policija označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu, a dobio je nadimak i “ubica udovica”.

Kako su naveli njemački mediji, Duško J. je 20. januara ove godine ušao u gvožđaru u Švebiš Halu, uzeo čekić sa police, gledao ga, a potom ga udario o dlan i stavio u džep. Upravo je tim alatom i počinio svoj prvi zločin.

Pratio žrtve

Duškoj J. je 21. decembra prošle godine krenuo za 77-godišnjom Hajdemari iz supermarketa i provalio u njen stan. Bacio ju je na zemlju i više puta je udario čekićem u glavu. Zatim je uzeo 1.500 evra i nestao. Žena je pronađena mrtva dva dana kasnije.

Pročitajte još

Nedjelju dana kasnije, on je otišao u kuću Gertraunt N., koja je sjedila u fotelji i čitala novine. Budući da nije imala ništa od dragocjenosti u kući, on ju je ubio čekićem i otišao praznih ruku. Oružje i rukavice bacio je u žbun.

Na prvom ročištu Srbin se pojavio u crnim pantalonama, bež majici i dukserici, koju je stavio preko glave kako ga novinari ne bi slikali.

Smijao se svojoj rodbini i porodici, koja je sjedila u publici na suđenju. Sve vrijeme je sjedio sa trenerkom preko glave – naveli su lokalni mediji.

Duško J. je na društvenim mrežama objavljivao je fotografije sa poznatim srpskim pjevačicama, pokušavajući da prezentuje život “na visokoj nozi”, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije