Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dragan Čavić za SRPSKAINFO: Tri stvari ne mogu da oprostim Željki Cvijanović

Politika
Autor:

Foto RAS Arhiva

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić najozbiljniji je kandidat za predsjednika Vlade Republike Srpske, pobijedi li Savez za promjene na oktobarskim izborima.

Tim povodom za srpskainfo.com komentariše rad aktuelne premijerke RS Željke Cvijanović i navodi njene političke poteze za koje kaže da ih nikada neće moći oprostiti, ni prihvatiti.

– Ne mogu da joj oprostim što je uopšte ostala premijerka nakon što je sramni, autentični audiosnimak dokazao da je formirala Vladu na osnovu korupcije – kaže Čavić.

Na drugo mjesto Čavić je stavio odnos Vlade RS prema demobilisanim borcima.

– Ne mogu ni premijerki, ni koalicionim partnerima SNSD da oprostim to što su nezakonito i neosnovano ukinuli garantovanu penziju učesnicima rata, čime je 40.000 boraca koji su koristili to pravo preko noći ostalo bez prihoda. Samo da bi vlast uštedila oko 40 miliona KM godišnje u Fondu PIO. To je neprihvatljivo – kaže Čavić.

Takođe, lider treće stranke po snazi u Savezu za promjene poručuje da je neprihvatljivo zaduženje za pokriće budžetskih deficita.

– To su tri stvari koje se nisu smjele desiti. U svemu ostalom ima mjesta za kritiku, neću da kažem da je sve apsolutno loše. Inače, njihov je osnovni problem što su ključne stvari samo počeli, a nikad ih nisu završili. To je slučaj sa „giljotinom propisa“, odnosno ukidanjem parafiskalnih nameta. Do dana današnjeg mi to nemamo. Dobro je zamišljeno, ali nikada završeno – zaključuje Čavić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO