Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DRAMATIČNA POTJERA KOD SARAJEVA Policajci uz pomoć mještana uhvatili pljačkaša

Hronika
Autor:

Foto: T.S.-Klix/RAS Srbija

Sarajevski policajci preksinoć su stali ukraj maloljetniku S. V. (17), koji je u posljednje vrijeme terorisao građane Ilidže.

Policajci su u ovoj akciji imali nesebičnu pomoć građana.

Kritične noći, serijski pljačkaš ponovo je napao u naselju Pejton. Scenario pljačke je u svim slučajevima bio skoro identičan. Vrebao je starije i nemoćne osobe, najviše žene te turiste, kojima bi otrgnuo torbu, a zatim pobjegao, piše Avaz.

Upućene su patrole i započeli su akciju pronalaska drskog kradljivca. Ovog puta su imali informaciju da je pobjegao u pravcu naselja Lužani, prema marketu OBI.

Policajci nisu željeli gubiti vrijeme pa je jedna pješačka policijska patrola zaustavila privatno vozilo građanina te ga zamolila da ih preveze do benzinske pumpe “Proming”, gdje su uočili pljačkaša kako bježi. Policajci su ga sustigli i stavili pod kontrolu te uhapsili.

Pronađena je i torba, koja je odbačena. Od momenta izvršenja djela do hapšenja prošlo je svega deset minuta, što govori o brzoj i efikasnoj reakciji policije.

Izvor navodi da je maloljetnik priznao sva djela koja je izvršio u posljednja tri-četiri mjeseca na području opštine Ilidža. Napadao je i strane državljane oko hotela, na tramvajskom terminalu…

– Maskira se, stavi kapuljaču na glavi i samo odradi drsku krađu i pobjegne. Brzom i efikasnom intervencijom, uz pomoć naših građana, stali smo ukraj kradljivcu – kaže izvor.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO