Politika

Drinić nema dilemu “Spomenik poginulim borcima biće izgrađen i tačka”

Spomenik poginulim borcima u otadžbinskom ratu biće izgrađen i krajnje je vrijeme da stavimo tačku na tu temu.

Nebojša Drinić
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Ovo je rekao poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Drinić, dodajući da je proteklih dana bilo mnogo ubiranja političkih poena u diskusijama oko izgradnje spomenika.

– Tužno je to što ni 30 godina od rata još nema spomenika poginulim borcima u Banjaluci. Još tužnije je to što neki koji su prokockali sve šanse da učine nešto po tom pitanju, sada kada je konačno urađen projekat izgradnje spomenika, prave političku priču na tako osjetljivoj temi – istakao je Drinić, dodajući da se predsjednik SNSD u Banjaluci Vlado Đajić ne bori za porodice poginulih boraca već za, kako je rekao, svoju ličnu promociju.

Pročitajte još

– Najhrabriji sinovi Republike Srpske zaslužuju da imaju obilježje u najvećem gradu Srpske, kao što zaslužuju mir, a ne da im Đajić ili bilo ko spominje imena u političkim prepucavanjima. Naša je misija da pokažemo da smo dostojni slavnih predaka koji su se izborili za Republiku Srpsku i slobodu koju imamo – naglasio je Drinić.

Pozdravio je to što DEMOS, kako je rekao, podržava Grad Banjaluku da se izgradi spomenik, kao i mnoge ugledne ličnosti, ističući da o ovoj temi sve političke stranke treba da budu saglasne.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu